A trimis-o acasă pentru că era în pantaloni scurţi

11 Aug 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
A trimis-o acasă pentru că era în pantaloni scurţi
Proprietarul unui site care vinde haine online a trimis acasă o angajată şi i-a tăiat o zi din salariu unei angajate pe motiv că e îmbrăcată în pantaloni scurţi.

Cînd tînăra, care, de altfel, arăta foarte bine, i-a explicat că a cumpărat acei pantaloni chiar de pe site-ul angajatorului ei, acesta i-a răspuns sec că nu-l interesează şi că la birou ţinuta obligatorie pentru femei este fustă/ rochie nu mai sus de genunchi dar nici lungă pînă-n glezne.

Pe drumul spre casă, fata a postat un tweet în care şi-a exprimat nedumerirea. Aşa a aflat că şi alte companii au astfel de pretenţii: sînt companii care nu agreează pantalonii scurţi, oricît de lungi ar fi (puţin peste genunchi, de pildă) nici la bărbaţi, nici la femei. Aşa cum nu sînt agreate sandalele sau şlapii.
E de la sine înţeles că şlapii nu intră în nici o discuţie cînd vine vorba de o ţinută office.

Am căutat şi noi, de curiozitate, ţinute office pentru vară pe site-urile romȃneşti şi, da, pantalonii scurţi sînt printre opţiuni. Am fi foarte interesaţi să citim astfel de ştiri şi aici, la noi, în timp ce explorăm, la greu, Romȃnia Carpatică. Sau cum e aia.
 

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră