Propunere pentru revenirea la denumirea de "ţigan". Ce prevede proiectul

27 Apr 2015
Propunere pentru revenirea la denumirea de
Bogdan Diaconu, deputat şi liderul Partidului România Unită, propune revenirea la denumirea de „ţigani“ pentru persoanele de etnie romă.

„Sunt conştient că acest proiect va naşte multe controverse, dar trebuie să ţinem cont de felul în care românii din străinătate au de suferit în urma confuziei dintre romi şi români. Am primit mii de solicitări să pun capăt acestei confuzii care ne-a afectat teribil în ultimii ani”, scrie Diaconu pe blogul personal.

Proiect de lege privind revenirea la denumirea oficială de „ţigani” a persoanelor intitulate „de etnie romă“

1. Denumirea oficială a etniei rome în România revine la denumirea de etnie „ţigănească”.
2. Etnicii romi se intitulează în mod oficial „ţigani”. Denumirile „ţigan”, „ţigănesc” şi derivatele lor nu sunt folosite în sens peiorativ.
3. Toate documentele şi denumirile oficiale din România utilizează denumirea de „ţigan”, „ţigănesc” şi derivatele lor în loc de „rom”, „rrom”, „romani” şi derivatele lor.
Diaconu a fost ales deputat în 2012 în Colegiul 17 Bucureşti (Sectorul 4), iar înainte a fost preşedintele Consiliului Local al Sectorului 4. El a lansat Partidului România Unită în august 2014 şi susţine că acesta reprezintă „o alternativă la clasa politică a ultimilor 25 de ani”.

Alte stiri din Politic

Ultima oră