Ponta, discurs la moțiune: "Intenția PNL de a se ascunde în spatele procurorilor este greșită. În Parlament trebuie să se facă politică, nu justiție"

29 Sep 2015
Ponta, discurs la moțiune:
Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Ponta, intitulată "Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!" este dezbătută la această oră și urmează să fie votată de senatori și deputați. Moțiunea a fost depusă în Parlament pe 21 septembrie de către PNL și a fost citită în plen pe 23 septembrie.
 
Premierul Victor Ponta a afirmat, în plenul Parlamentului, că "nu există niciun fel de critică la adresa actului de guvernare" și a reamintit că "atunci când USL s-a prezentat pentru o moțiune de cenzură s-a format cu un guvern alternativ", ceea ce nu este valabil în cazul moțiunii de azi.
 
Cele mai importante declarații ale premierului Victor Ponta:
 
- Nu exista azi in fata dvs niciun fel de critica la adresa actului de guvernare. Este o confuzie starnita, sunt oameni adusi cu autobuze in fata in ploaie, probabil ei credeau ca vin sa protesteze impotriva celor care le-au taiat pensiile si salariile (aplauze). Sunt mai multi jandarmi si jurnalisti decat protestatari. Dar nici dl Blaga nu mai e ce a fost.
 
- Va aduc aminte tuturor ca atunci cand USL s-a prezentat pt o motiune de cenzura s-a format cu un guvern alternativ. Astazi nu exista asa ceva. 
 
- Apreciez faptul ca opozitia nu vorbeste despre pensii, salarii locuri de munca, avand in randurile sale exact fostii pedelisti. E un lucru de bun simt ca nu discutati despre problemele guvernarii. 
 
- Intentia PNL de a se ascunde in spatele procurorilor este gresita. In Parlament nu trebuie sa se faca justitie, ci doar politica. 
 
- Multumesc coalitiei de guvernare pentru sprijinul pe care il acorda guvernarii. Este datoria noastra, a celor care am fost votati, sa ducem la bun sfarsit programul de guvernare. Multumim si grupului minoritatilor nationale care au sustinut guvernarea si care acum da un semnal al tolerantei. 
 
- UDMR a fost intotdeauna constant in a combate implicarea juridicului in actul de politica. Respect dreptul dvs de a vota motiunea, dar cred ca trebuie sa spuneti care este pozitia dvs fata de ce spun colegii liberali. In 2012 au spus ca nu sunteti buni sa guvernati, acum vor spune ca sunteti buni. 
 
- Si domnul Dragnea este bun daca da jos guvernul, altfel este un penal, condamnat pentru referendumul pe care dvs l-ati votat. Si domnul Oprea este bun daca tradeaza coalitia de guvernare. Cand se dau lectii de moralitate trebuie vazut cine da acele lectii. 
 
- Vedeam un fost membru al guvernului Boc, domnul Predoiu chemand oameni in strada. Din fericire nu au venit ca daca ar fi venit l-ar fi intrebat de ce a semnat pe ordonantele prin care s-au inchis spitale, sau despre gala Bute, pe care acum doar doamna Udrea o plateste. Astazi vor vota motiunea oameni care sunt trimisi in judecata, condamnati. Imi pare rau pentru Dan Motreanu...asta e viata. 
 
- Pentru a da satisfactie celor care au conceput acest text, am sa ma refer un pic si la obiectul motiunii sau textului prezentat. Se vorbeste despre contracte...nu am semnat niciun fel de contract cu o societate. Stiu ca a semnat domnul Sova cu societati din portofoliul AVAS condus atunci de domnul Atanasiu. Vreti sa imi dau eu demisia pt ca au semnat Sova cu Atanasiu contracte? Care e logica. Sau poate a fost sfatuit gresit de avocata Gorghiu. 
 
- M-am intalnit ieri intamplator cu domnul deputat Tomac. "Daca votati motiunea si nu avem guvern nu vom putea sprijini Moldova" si mi-a zis "Hai dom'le ca nu trece motiunea". Si atunci de ce ati mai facut-o?

Articol în curs de actualizare

Alte stiri din Politic

Ultima oră