Traian Băsescu este preşedintele Mişcării Populare

27 Mar 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Traian Băsescu este preşedintele Mişcării Populare


Congresul, la care au participat circa 3.000 de persoane, după cum anunţă într-o postare pe pagina sa de Facebook însuşi Traian Băsescu, s-a desfăşurat în clădirea Parlamentului.
Eugen Tomac a fost desemnat preşedinte executiv, iar Siegfried Mureşan şi Cristian Diaconescu au devenit prim-vicepreşedinţi.
În Congres, cei 3.000 de delegați au votat în unanimitate includerea în programul politic, ca obiectiv de țară, unirea României cu Republica Moldova, tocmai într-o zi simbolică, când se împlinesc 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.
„Pentru că noi plecăm de la premisa că totuși vom obține locul întâi, am convingerea că îmi voi asuma rezultatele foarte bune ale Partidului Mișcarea Populară în alegerile locale, alegeri care vor fi postamentul pentru ca în toamnă să fim un partid care va guverna România”, a spus Băsescu la Congresul extraordinar al PMP.

Anul trecut, în octombrie, PMP devenea Mişcarea Populară, iar preşedintele formaţiunii era ales Traian Băsescu. După ce Curtea de Apel a respins înfiinţarea formaţiunii politice Mişcarea Populară, s-a revenit la conducerea vechiului PMP, lider interimar fiind prim-vicepreşedintele Siegfried Mureşan. 

Alte stiri din Politic

Ultima oră