Laszlo Tokes spune că Iohannis nu i-a retras lui Steaua României, ci timișorenilor

04 Mar 2016 | scris de Cristi Ionescu
Laszlo Tokes spune că Iohannis nu i-a retras lui Steaua României, ci timișorenilor

Eurodeputatul Tokes Laszlo a declarat, într-o scrisoare deschisă către președintele Klaus Iohannis, că el este pedepsit exact pentru ce a fost persecutat înainte de decembrie '89 — pentru libertatea de exprimare. El a precizat că a acceptat distincția oferită de Traian Băsescu, pentru că știa că prin acesta nu el, ci timișorenii au primit recunoștință.

"Iată, acum sunt pedepsit exact pentru ce am fost persecutat înainte de decembrie '89 — pentru libertatea de exprimare.Acum retrageți această distincție, cu motivul că toți cei care au vreo decorație trebuie să respecte Constituția României. În primul rând, critica unor articole ale constituției într-un stat de drept nu înseamnă nerespectarea ei, ci este pur și simplu uzul unui drept fundamental din constituție, și anume, a libertății de exprimare. Stimate domnule Președinte, nu știu dacă ați luat această decizie din proprie convingere sau v-ați lăsat ghidat și supus presiunilor din partea lui Corina Crețu, Victor Ponta și alți socialiști, dar nici nu este important", a scris Tokes.

Eurodeputatul consideră că decizia președintelui Iohannis, inspirată din demersul pornit de fostul premier Victor Ponta, este nu numai contrar spiritului Timișoarei, ci și un "imens autogol politic și diplomatic".

În data de 27 iulie 2013, Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, ca împreună cu Guvernul pe care îl conduce să ofere "protectorat" Transilvaniei, "așa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud".

Alte stiri din Politic

Ultima oră