PSD își alege azi președintele. Ponta: După aproape șase ani la vârful PSD, este timpul pentru un nou început

11 Oct 2015
PSD își alege azi președintele. Ponta: După aproape șase ani la vârful PSD, este timpul pentru un nou început
Social-democrații își aleg azi președintele, singurul candidat la această funcție fiind actualul președinte interimar al PSD, Liviu Dragnea. Premierul Victor Ponta a scris pe Facebook că va vota "pentru echipă şi pentru continuarea creşterii".

"După aproape şase ani la vârful PSD, este timpul pentru un nou început şi în partid. Votez pentru echipa şi pentru continuarea creşterii. Am făcut echipă bună cu Liviu şi sunt convins că va continua proiectele bune pe care le-am început împreună - modernizarea partidului, deschiderea sa spre urban în paralel cu menţinerea unei legături speciale cu zona rurală, atragerea de cât mai mulţi tineri, conectarea la problemele reale ale românilor. Sunt convins că, la anul, PSD va putea obţine o performanţă cel puţin la fel de bună ca cea din alegerile locale, parlamentare sau europene. Rămân în continuare 100% conectat şi preocupat de actul de guvernare, unde mai avem încă proiecte bune de pus în aplicare pentru binele celor mulţi - pentru creştere economică, creşterea veniturilor tuturor, independenţa energetică, scăderea preţurilor, reducerea sărăciei şi oferirea de servicii de sănătate şi educaţie mai bune", a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

Alegerile interne vor costa PSD aproximativ 2000 de euro, fiind chemaţi la vot atât membrii PSD din toată ţara, cât şi cei din statele unde PSD Diaspora are filiale.

În total, sunt chemaţi la urne 530.840 de membri PSD, fiind tipărite tot atâtea buletine de vot, plus 10%. Pesediştii vor putea să voteze începând de la ora 8 dimineata până seara, la ora 20:00. Au fost deschise secţii de votare în toate localităţile, iar social-democrații care nu se vor afla în localitatea de domiciliu pot vota oriunde pe liste suplimentare, dar numai pe baza unei adeverinţe semnate de liderii organizaţiei din care fac parte.

Rezultatele alegerilor de astăzi vor fi validate luni de Comitetul Executiv Naţional. Pe 18 octombrie, în cadrul Congresului extraordinar a partidului, vor fi aleşi şi ceilalţi membri ai conducerii - preşedinte executiv, vicepreşedinţii, secretarul general.

Alte stiri din Politic

Ultima oră