Decizii în Congresul PSD: Cod de conduită şi vot de încredere pentru miniştrii partidului

18 Oct 2015
Decizii în Congresul PSD: Cod de conduită şi vot de încredere pentru miniştrii partidului
Preşedintele PSD poate cere un vot de încredere pentru activitatea miniştrilor partidului, prevede una dintre modificările Statutului PSD, adoptate duminică, în unanimitate, de congresul extraordinar. Social-democraţii au votat şi pentru elaborarea și adoptarea Codului de conduită și a unei proceduri interne clare de prevenire a unor atitudini și comportamente neadecvate în activitatea de partid, aşa cum a propus Liviu Dragnea.

Congresul PSD a adoptat un principiu care prevede că președintele partidului poate solicita Comitetului Executiv Național vot de încredere pentru activitatea desfășurată de către membrii BPN, pentru activitatea coordonată de președintele Consiliului Național în cadrul acestei structuri, precum și pentru activitatea desfășurată de către miniștrii PSD. 

"Comitetul Executiv Național va reuni membrii BPN, președinții tuturor organizațiilor județene/sector și ai structurilor interne ale PSD. Acesta devine structură de conducere și de decizie a partidului care coordonează activitatea acestuia între Congrese", au mai decis social-democrați.

Noua componență a Consiliului Național cuprinde parlamentari, europarlamentari, miniștri și secretari de stat, președinți sau vicepreședinți ai consiliilor județene, primari de municipii și orașe și câte trei reprezentanți pentru fiecare județ din partea primarilor de comune.

Totodată, Biroul Permanent Național devine forul de conducere, analiză, decizie politică și reacție rapidă, cu un număr restrâns de membri. Vor fi 14 vicepreședinți, care nu vor putea deţine simultan și funcţia de președinte de organizație județeană, excepție făcând cei patru vicepreședinți din rândul femeilor.

Citiţi mai multe ştiri din Politică!


Alte stiri din Politic

Ultima oră