Probleme,Tehnocraţilor? Doi Miniştri din Cabinetul Cioloş, Locuinţe de Lux de la RA-APPS, deşi Aveau Case în Bucureşti

16 Ian 2016 | scris de Mara Răducanu
Probleme,Tehnocraţilor? Doi Miniştri din Cabinetul Cioloş, Locuinţe de Lux de la RA-APPS, deşi Aveau Case în Bucureşti

Pe site-ul Guvernului scrie clar că Dragoș Tudorache are un apartament în Capitală de 115 mp, cumpărat ‎în 2005, Bucureşti. Cu toate acestea potrivit România TV, Tudorache ar fi primit şi o casă RA- APPS de lux. Potrivit declaraţiei sale de avere Tudorache mai deţine două terenuri, unul de 1108 mp în judeţul Neamţ şi unul de 130 mp în Bruxelles, Belgia. Pe lângă astea, şeful cancelariei deţine două autoturisme, un Mercedes R280 şi un Ford Fiesta din 2010.

AVERE DE TEHNOCRAT

Şi ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer ar fi primit o locuinţă de lux de la RAAPPS cu toate că potrivit declaraţiei sale de avere are un apartament în Bucureşti de 43,7 mp, cumpărat în 1992. Ministrul Cristiana Paşca Palmer Ministrul Mediului a primit o locuinţă de 143,10 mp, iar chiria este de aproape 3.000 de lei. Potrivit declaraţiei sale de avere, Cristiana Palmer are în conturi peste 400.000 de euro şi peste 700.000 de dolari, patru terenuri, un autoturism Audi S4 şi bijuterii de 15.000 de euro. Ministrul mai notează în document că a încasat de la Comisia Europeană un salariu anual de 112.000 de euro.

De la RA- APPS ar mai fi primit locuinţe de lux şi ministrul Sănătăţii Patriciu Achimas-Cadariu. Ministrului i s-a dat un apartament de 146,56 mp, la care chiria este stabilită la 1.489 lei. Şi Ciprian Bucur, ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul ar fi primit un apartament de 120,02 mp de la RAAPS. De altfel premierul Dacian Cioloş, s-a întâlnit la Vila lac cu miniştrii Cabinetului său pentru o şedinţă informală. Tema discuţiilor a vizat priorităţile ministerelor pentru anul 2016, după o săptămână în care a vizitat mai multe ministere în pregătirea unui plan de priorităţi sectoriale.

DEMISIE CU CÂNTEC ÎN GUVERNUL CIOLOŞ 

Ieri, Dana Varga, Consilierul de stat pe problemele romilor, a demisionat de la Guvern după un scandal cu şeful Cancelariei lui Dacian Cioloş. Primul ministru a negat vehement că ar fi vorba de o demisie pe considerente rasiale.Un consilier de stat şi-a înaintat demisia din funcţia pe care o ocupa in cadrul Cancelariei Prim-ministrului, simţindu-se jignită de declaraţiile sefului acestei institutii. Potrivit demisiei semnate de Dana Varga, seful Cancelariei, Dragos Tudorache a afirmat ca sunt "prea multi ţigani in Guvern si nu prezinta incredere".

Alte stiri din Politic

Ultima oră