Premiu de consolare pentru Predoiu: şefia PNL Bucureşti

07 Dec 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Premiu de consolare pentru Predoiu: şefia PNL Bucureşti

Liberalii s-au reunit luni la Parlament în ședința Comisiei de unificare a PNL. Surse liberale au declarat pentru Agerpres că Predoiu a acceptat propunerea celor doi copreședinți ai PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, de a deveni lider la PNL București, după ce a avut o întâlnire cu aceștia în sediul din Modrogan.

Pentru Predoiu, oferirea funcţiei de lider al PNL Bucureşti, pare un premiu de consolare după ce a pierdut şefia Guvernului în favoarea tehnocratului Dacian Cioloş. În august anul trecut, prin protocolul de fuziune PNL-PDL, Predoiu a fost desemnat premierul ACL, dar după câştigarea alegerilor prezidenţiale de Klaus Iohannis, guvernul a fost condus în continuare de Victor Ponta. 

După numirea lui Ciolos, Traian Băsescu îl ironiza pe Predoiu întrebându-se când îi va veni şi lui rândul să fie premier. “Repet, Dacian Ciolos este o solutie bună. Ma intreb cand ii vine randul domnului Predoiu? Cu siguranta, oamenii fostului PDL nu au fost, nu sunt si nu vor fi doar folositi de vechiul PNL. Ei au fost, sunt si vor fi profund respectati in noul partid“, scria Băsescu pe Facebook.

Fostul preşedinte uită însă că Predoiu a fost premier, ce-i drept interimar, şi pus chiar de el, după demisia lui Emil Boc din fruntea Guvernului, în urma protestelor din ianuarie 2012. Predoiu a fost premier interimar timp de trei zile din 6 februarie 2012 până la 9 februarie 2012 când şefia Guvernului a fost preluată de Mihai Razvan Ungureanu, după învestirea sa în Parlament. 

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră