Ponta, pe 2 iunie în Parlament, la "Ora premierului"

24 Mai 2015
Ponta, pe 2 iunie în Parlament, la
Premierul Victor Ponta anunţă pe Facebook că pe 2 iunie va merge în Parlament unde va vorbi despre starea economică a ţării.
” O să încep prezentarea din 2 iunie din Parlament (referitoare la starea economică a țării) cu acest citat!”, scrie Ponta, completându-şi postarea cu o declaraţie a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, la o conferință dedicată sectorului bancar.

“Creșterea economică din prezent a României este nu doar robustă, ci și sustenabilă, și poate fi și de durată, dacă nu vom face greșeli, a declarat vineri Mugur Isărescu. "Acum, pentru că lucrurile par să fi fost depășite, le vedem roadele și ele sunt pozitive. Pierderile de producție din perioada crizei au fost în totalitate recuperate, creșterea economică din prezent este nu doar robustă, dar, judecând după standarde actuale la nivel cel puțin european, și sustenabilă. Dacă nu vom greși din nou, va fi o creștere de durată", a mai spus guvernatorul BNR.

Prima oră “de probă” a premierului, şi singura organizată înainte modificării Regulamentului Camerei, a avut loc la începutul actualei sesiuni parlamentare, pe 2 februarie. Ulterior, nu au mai avut loc ore ale premierului, deputaţii invocând necesitatea modificării Regulamentului Camerei pentru ca acestea să poată fi organizate.

Acum două săptămâni, Regulamentul Camerei a fost modificat, iar deputaţii au instituit oficial “Ora premierului”, o dată pe săptămână, în fiecare zi de luni, dându-le totodată posibilitatea miniştrilor de a răspunde întrebărilor aleşilor. “Noi astăzi am aprobat Regulamentul. Există o solicitare din partea Grupului PNL ca premierul Victor Ponta să se adreseze Parlamentului dar, pentru că astăzi am aprobat Regulamentul şi ziua de luni este consacrată răspunsurilor (e ora primului ministru), de comun acord săptămâna viitoare să stabilim când vine primul ministru. Probabil că în prima zi de luni primul ministru vine şi intrăm în programul pe care l-am aprobat potrivit Regulamentului”, a spus vicepreşedintele Camerei, Florin Iordache, în şedinţa conducerii Biroului Permanent din 6 mai, conform stenogramei.

În urma discuţiilor, deputaţii din conducerea Camerei au decis ca, în prima zi de luni a fiecărei săptămâni, primul- ministru să răspundă întrebărilor parlamentarilor în cadrul “Orei premierului”.

“Atunci, primul ministru va fi într-una din zilele de luni, din prima sau din următoarea săptămână”, a conchis liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu.
Numai că premierul va veni marţi, 2 iunie, în Parlament, şi nu luni, de Ziua Copilului.

Până la întâlnirea cu premierul, deputaţii PSD l-au chemat pe ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, luni, 25 mai, în plenul Camerei, în cadrul “ Orei Guvernului”, tema discuţiilor fiind măsurile luate de minister pentru asigurarea gărzilor în spitale în condiţiile exodului de medici în străinătate.


 

Alte stiri din Politic

Ultima oră