Ponta: Iohannis să fie președintele tuturor cetățenilor, nu doar al partidului său

09 Iun 2015
Ponta: Iohannis să fie președintele tuturor cetățenilor, nu doar al partidului său
Premierul român Victor Ponta a declarat că este pregătit să compară în fața instanței, în contextul în care președintele țării i-a cerut să demisioneze, notează publicația britanică The Guardian.

Într-un interviu acordat cotidianului The Guardian, el a respins cererea de a demisiona a lui Klaus Iohannis, președintele României, spunând că nici România, nici Europa nu își pot permite instabilitate politică în fața mișcărilor expansioniste ale Rusiei în Est. ''România se află în cea mai sensibilă zonă a Europei. Sperăm că vom încheia această mică, dar intensă criză politică și că ne vom întoarce la lucru, întrucât Europa are nevoie ca România să fie stabilă și predictibilă în această regiune. Cred că numai Rusia va deschide sticle de șampanie dacă România se va afla într-o criză politică de durată'', a spus Ponta.

Victor Ponta a respins cererea președintelui, pe care o consideră motivată politic, în opinia sa ea având intenția de a oferi sprijin pentru liberali la alegerile parlamentare de anul viitor. ''Sunt sigur că președintele Iohannis pur și simplu își va face treaba și că declarațiile sale au fost simple declarații de sprijin pentru partidul său care este în opoziție și care vrea să câștige alegerile de anul viitor. Dar președintele trebuie să fie președintele tuturor cetățenilor, nu doar al partidului său'', a spus Victor Ponta.

Alte stiri din Politic

Ultima oră