UPDATE: Ponta, despre condamnarea lui Liviu Dragnea: Decizia instanţei este una simbolică. În conducerea PNL au rămas doar laşi şi impostori!

15 Mai 2015
UPDATE: Ponta, despre condamnarea lui Liviu Dragnea: Decizia instanţei este una simbolică. În conducerea PNL au rămas doar laşi şi impostori!
 Liviu Dragnea a fost condamnat azi de magistrații Curții Supreme la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul Referendumului. Premierul Victor Ponta a declarat că această decizie a instanței este una simbolică, pe care o respectă.
 
"E o decizie simbolică de condamnare a unei acțiuni politice - suspendarea președintelui. Decizia de suspendare a președintelui a fost o decizie luată de toți liderii PSD, PNL. Am făcut campanie. Nu regret nicio secundă. Regret că printr-o decizie politică CCR a anulat rezultatul referendumului. De acum încolo, dacă se aplică regula din acest dosar, cu siguranță toate scrutinurile trebuie să aibă un alt specific. Cum o să facem campanie fără să îndemnăm oamenii să vină la vot?
 
Decizia domnului Dragnea era demult anunțată. Mi-a prezentat demisia. Vom discuta și cu Iohannis pentru o nouă nominalizare. Referitor la funcția din PSD, eu am fost ales cu Dragnea. Luni trebuie să le spunem colegilor ce am făcut împreună și ce putem face pe viitor, pentru ca PSD să poată participa la alegeri", a spus Ponta într-o conferință de presă.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, Ponta i-a acuzat pe liberali de laşitate. " Acum se confirmă că la conducerea PNL au rămas doar lași și impostori! Nu cumva în 2012 PNL (alături de Dragnea și tot ‪#‎USL‬) a inițiat, votat și promovat suspendarea lui Băsescu și Referendumul pentru demitere? Nu cumva liderii PNL au făcut campanie cot la cot cu noi îndemnând oamenii să vina la vot? Nu cumva ați ajuns toți în Parlament pe spinarea celor 7,4 milioane de români? E clar că nu mai există liberali în conducerea PNL - doar pedeliști vopsiți! Să vă fie rușine!", le-a transmis Ponta liberalilor pe stil nou.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat, vineri, la un an de închisoare cu suspendare pe ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, care este acuzat, alături de alte 74 de persoane, de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. DNA a cerut închisoare cu executare pentru ministrul Dezvoltării.
 
(V.M.)
 

Alte stiri din Politic

Ultima oră