PNL, în grevă japoneză pentru adoptarea votului prin corespondenţă. Liberalii merg la Parlament cu banderole albe

05 Oct 2015
PNL, în grevă japoneză pentru adoptarea votului prin corespondenţă. Liberalii merg la Parlament cu banderole albe
 Parlamentarii liberali au intrat azi în grevă japoneză în semn de protest faţă de situaţia care se înregistrează în ceea ce priveşte legea votului prin corespondenţă. Potrivit stiri.tvr.ro, liberalii vor merge la Parlament cu banderole albe. 
 
Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, afirmă că liberalii ar putea decide la şedinţa de unificare a partidului din această săptămână şi alte forme de protest faţă de situaţia legii votului prin corespondenţă.
 
"Este un gest (n.r. greva japoneză), semnalăm că în materia votului prin corespondenţă PSD a blocat sistematic adoptarea legii. Probabil vor urma şi alte măsuri de ripostă politică pe care le vom discuta în forumul de unificare, ce se va reuni la începutul săptămânii viitoare", a spus Predoiu, săptămâna trecută, potrivit Agerpres, precizând că liberalii se vor reuni marţi în Comisia de unificare.
 
Gorghiu, către liberali: Am făcut toate demersurile pentru a apăra demnitatea românilor din diaspora 
 
Într-o scrisoare adresată membrilor PNL, copreședintele PNL Alina Gorghiu vorbește despre votul prin corespondență, acuzând PSD că încearcă să inducă în eroare opinia publică din țară și din diaspora în legătură cu acest subiect.
 
"Parlamentarii actualei puteri trag de timp pentru a nu adopta legea votului prin corespondență până la data de 1 noiembrie, generând astfel imposibilitatea aplicării acestui tip de vot la proximele alegeri parlamentare. Noi, liberalii, am făcut toate demersurile pentru a apăra demnitatea românilor din diaspora care se văd din nou umiliți de PSD și guvernarea Ponta. Am încercat să îi convingem pe parlamentarii puterii să sprijine adoptarea proiectului legislativ privind votul prin corespondență depus de PNL încă din luna martie. Am folosit în această luptă și arma moțiunii de cenzură în prima sesiune parlamentară, în cursul lunii iunie în acest an. Vom continua să acționăm politic prin toate pârghiile politice pe care le avem la dispoziție ca partid de opoziție", a precizat copreședintele PNL, potrivit Agerpres.
 
Totodată, Gorghiu a menționat că depunerea moțiunii de cenzură din actuala sesiune parlamentară a devenit "o necesitate" în momentul în care actualul premier a fost trimis în judecată de DNA. În opinia sa, "PNL avea datoria politică și morală să reacționeze la această situație care afectează grav credibilitatea României".
 
Alina Gorghiu consideră că moțiunea de cenzură a fost o șansă pentru parlamentarii altor partide să facă un gest "în interesul cetățenilor". "Românii au putut vedea cine sunt cei care sprijină cu adevărat interesul public și cei care sprijină un personaj politic toxic și expirat. Românii au înțeles că PNL le exprimă opțiunile și le apără interesele", le-a transmis Gorghiu membrilor PNL.

Alte stiri din Politic

Ultima oră