Papa Francisc va veni în România

15 Mai 2015
Papa Francisc va veni în România
Președintele Klaus Iohannis a fost primit în audienţă în această dimineață de către Papa Francisc, întânirea şefului statului cu Sanctitatea sa marcând împlinirea a 25 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Sfîntul Scaun.

Cu această ocazie, şeful statului l-a invitat pe Papa Francisc să viziteze Romînia, iar invitaţia "a fost acceptată cu plăcere", conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. Data vizitei Papei în România va fi convenită în perioada următoare pe canale diplomatice.

În cadrul întâlnirii, preşedintele Iohannis şi Papa Francisc au discutat despre relaţiile dintre România şi Sfântul Scaun. "De ambele părți a fost exprimată satisfacția deosebită cu privire la caracterul excelent în care s-au dezvoltat aceste relații în ultimii 25 de ani. S-a reafirmat, totodată, interesul reciproc pentru dezvoltarea în continuare a dialogului și a cooperării bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertăţii religioase, dialogul interreligios şi combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, şi un schimb de opinii pe teme internaţionale de actualitate", mai precizează comunicatul Preşedinţiei.


Alte stiri din Politic

Ultima oră