Ora premierului: Ponta a anunţat priorităţile legislative ale Guvernului în sesiunea parlamentară de toamnă

07 Sep 2015
Ora premierului: Ponta a anunţat priorităţile legislative ale Guvernului în sesiunea parlamentară de toamnă
Pachetul legislativ privind achiziţiile publice, noua lege a salarizării bugetarilor şi legea bugetului de stat pe 2016, sunt priorităţile legislative ale Guvernului în sesiunea parlamentară de toamnă anunţate luni de premierul Victor Ponta în cadrul "Orei premierului", în plenul Camera Deputaţilor. 

Ponta a spus că pachetul de legi privind achiziţiile publice trebuie să stabilească reguli transparente şi control transparent pentru a nu mai avea atât de multe controale, suspciuni de fraudă, dosare, care au dus la situaţia de a bloca achizitii sau proiecte europene - bani  blocaţi în diverse stadii de anchetă.

Despre noua lege a salarizării bugetarilor, premierul a spus că actul normativ  va fi finalizat în Guvern luna viitoare şi va trasa reguli foarte clare, pentru a evita diferenţele de salarizare mari existente uneori între şeful unei instituţii şi ultimul angajat. Prin această lege, a mai spus Ponta, salariul minim pe economie aproape ca se va dubla fata de 2011, va fi stimulată performanţa şi vor fi eliminate discrepanţele de venituri în sănătate şi educaţie.

Premierul a spus, totodată, că Legea bugetului de stat pe 2016 va fi finalizată în luna noiembrie. El a mai spus că Romania poate să fie competitivă, să atragă investiţii şi să se dezvolte în perioada imediat următoare.

"Sunt absolut convins ca toate masurile prevazute in Codul Fiscal sunt bune pentru economia romaneasca si sunt sustenabile. Cifrele vor dovedi ca toate masurile amante din Cod, nu eliminate, sa le introducem mai devreme decat 1 ianuarie 2017", a mai spus Ponta.

Anterior, premierul Ponta a participat la reuniunea grupurilor parlamentare ale coaliţiei unde a cerut sprijin pentru adoptarea celor trei legi prioritare pentru Executiv. "O să vă rog sprijin legislativ atunci când va fi vorba, în ceea ce privește proiectele cu Republica Moldova. Pe 22 septembrie avem ședința comună. Senatul e cameră decizională pe anumite proiecte de colaborare", le-a mai transmis Ponta parlamentarilor coaliției.

Citiţi mai multe ştiri din Politică!



Alte stiri din Politic

Ultima oră