Ion Iliescu revine. De la capitalismul de cumetrie la politica de cumetrie

18 Oct 2015
Ion Iliescu revine. De la capitalismul de cumetrie la politica de cumetrie
Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a remarcat duminică, în cadrul congresului extraordinar al PSD, amplificarea "fenomenului politic de cumetrie".

"Avem o problemă în recrutarea, pregătirea și promovarea elitelor politice și administrative, în asigurarea profesionalismului acestora și aceasta nu se rezolvă îngustând baza de recrutare, folosind criterii care nu au legătură cu meritele personale. După capitalismul de cumetrie de care aminteam cândva, se cam amplifică fenomenul politic de cumetrie", a spus Iliescu, citat de Agerpres.

Fostul preşedinte i-a criticat pe liderii PSD pentru slaba legătură cu intelectualii țării, dând exemplul Festivalului George Enescu, "o mare manifestare a culturii românești", unde a fost prezent la un concert, doar pentru câteva minute, premierul Ponta.

"Este un semnal că nu prea sunt deschiși liderii partidului nostru la viața intelectuală, la viața culturală și ăsta e un prost semnal. Nu poate un partid să aibă forță dacă nu are alături de el intelectualitatea țării, (...) oamenii care dau tonul în afirmarea noastră în lume. Asupra acestei chestiuni eu aș dori o reflecție mai profundă din partea conducerii noastre de partid care va fi aleasă și să marcheze acest Congres o cotitură", a propus Ion Iliescu.

De asemenea, fostul preşedinte a spus că e bine că au fost alegeri la care au participat toţi membrii PSD, dar "era şi mai bine" dacă exista "o reală competiţie", dacă erau mai multe oferte, mai multe programe". El speră însă că partidul va învăţa din acest "experiment", deşi i-ar fi plăcut să existe o dezbatere.


Citiţi mai multe ştiri din Politică

Alte stiri din Politic

Ultima oră