Noii ambasadori ai României în SUA și Germania sunt audiați în Senat

12 Mai 2015
Noii ambasadori ai României în SUA și Germania sunt audiați în Senat
Noii ambasadori în Statele Unite şi Germania - George Maior şi Emil Hurezeanu - vor fi audiaţi, marți, la Senat, în Comisia de politică externă. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, la sfîrșitul lunii aprilie, decretele de numire pentru cei doi.

Maior a fost sef al SRI timp de opt ani, el dându-și demisia la inceputul acestui an, dupa ce a fost acuzat că în campania electorala ar fi inclinat balanța de partea lui Victor Ponta.

Şeful statului a semnat şi decretele privind rechemarea lui Ion Jinga de la Ambasada din Marea Britanie şi a lui Mihnea Motoc, din calitatea de şef al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

Totodată, Maria Ciobanu a fost rechemată de la şefia Misiunii Permanente a României pe lângă Oficiul Naţiunilor Unite de la Geneva. Iar Iulian Buga a fost rechemat din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Statele Unite ale Americii.

O alta numire de marca este cea a lui Adrian Cioroianu (fost ministru de Externe in guvernul Tăriceanu), care îi ia locul lui Nicolae Manolescu la UNESCO.

Iohannis a semnat și numirea ca ambasador în Argentina și Paraguay a lui Carmen Podgorean, fost deputat PSD si actual secretar de stat in MAE. (M.M.)

Alte stiri din Politic

Ultima oră