Năstase, despre Congresul PSD: "Unii cred că "reformă" înseamnă să rescrii istoria"

19 Oct 2015
Năstase, despre Congresul PSD:
Intr-un scurt text publicat pe blogul personal, Adrian Nastase se refera la ultimul congres al PSD remarcand ca acesta a reluat doar teme ale trecutului si a  evitat adevaratele probleme ale actualei evolutii a Romaniei.

Si precizeaza in final ca nu a fost invitat de organizatori sa participe-se subintelege ca fostul premier nu ar fi refuzat o eventuala invitatie.

Iata textul:

“Exista o anumita tentatie a unor lideri PSD de a prelua, periodic, ideea „reformei”. Din pacate, unii cred ca „reforma” inseamna sa rescrii istoria si sa te ocupi de teme ale trecutului. Eu cred ca temele „modernizarii” sunt legate de pericolele si sansele globalizarii, de limitele capitalismului, de disparitia capitalului national, de nevoia de urbanizare a ruralului, de redesenarea sferelor de influentă in zona in care traim, de invadarea zonei serviciilor de hyper-marketuri care, fiecare, „omoară” câte 30 de mici magazine locale, de disparitia industriei, de incapacitatea de a iriga culturile, in timp ce 4-5 mari intermediari străini contolează pretul la cereale. Există solutii? Oricum, ar trebui căutate.(...)

PS Mai multi jurnalisti m-au intrebat de ce nu am fost la Congresul PSD. Răspunsul e simplu – nu am fost invitat.”
 

Alte stiri din Politic

Ultima oră