Moțiunea depusă de PNL împotriva ministrului Agriculturii, dezbătută marți

26 Mai 2015
Moțiunea depusă de PNL împotriva ministrului Agriculturii, dezbătută marți
Moțiunea simplă 'Să oprim jaful! Agricultura țării și peste 1 milion de fermieri se zbat între secera lui Daniel Constantin și ciocanul lui Victor Ponta!', prin care PNL cere demisia ministrului Agriculturii, urmează să fie dezbătută marți în plenul Senatului.

"Principala problemă cu care se confruntă agricultorii români este legată de dificultatea cu care aceștia pot concura pe piața agricolă internă din România. Practic, agricultorul român nu mai are loc să vândă în propria țară", susțin semnatarii moțiunii.

Ei afirmă că Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol reprezintă "o lovitură decisivă" dată producției românești, în contextul în care obținerea atestatului de producător agricol și a carnetului de comercializare costă între 500 și 850 de lei.

Potrivit PNL, o altă problemă este legată de decapitalizarea agriculturii românești. "Agricultura sănătoasă nu merge fără bani, iar banii sănătoși se obțin numai din plusvaloare și din profit", se explică în moțiune.

Liberalii critică totodată vizita ministrului Agriculturii în supermarket pentru verificarea prețurilor după scăderea TVA la alimente. "Adaosul comercial al supermarketului este de 121% față de prețul fermierului sau de 90% față de prețul fabricii de procesare", adaugă PNL.

Moțiunea a fost depusă săptămâna trecută. (Agerpres)

Alte stiri din Politic

Ultima oră