Marian Oprişan răbufneşte: "Modificați această blestemată lege a incompatibilităților din România!"

18 Oct 2015
Marian Oprişan răbufneşte:
Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a folosit tribuna congresului extraordinar al PSD pentru a cere public modificarea legii incompatibilităţilor, care, în opinia sa, a adus numai necazuri.

"Înțelegem integritatea, nevoia de curățenie, dar trebuie să înțelegem și nevinovăția și abuzul. Modificați — pentru că vă cer de trei ani acest lucru — această blestemată lege a incompatibilităților din România, care a făcut numai necazuri și românilor și administrației din România!", a afirmat duminică Oprișan, citat de Agerpres.

El a susţinut că crede în lupta anticorupție, dar în opinia sa aceasta poate fi schimbată numai schimbând sistemul, legile și principiile de funcționare ale societății.

"Putem aresta oricâți politicieni vrem, vor veni alții care vor face exact aceleași greșeli, pentru că sistemul este greșit, legile sunt greșite și datoria noastră, chiar dacă nu am făcut-o în ultimii ani, este să schimbăm legile (...), ca legea să-i protejeze pe oameni", a susţinut liderul PSD Vrancea.

Oprişan i-a cerut liderului PSD Liviu Dragnea şi premierului Victor Ponta relansarea procesului de descentralizare, sugerând că din cauza salariilor mizere din administraţia locală tentaţia este mare şi aşa apare corupţia.

"Domnule Dragnea, domnule Ponta, haideți să terminăm cu ipocrizia în România! Nu putem ține primari, președinți de consilii județene, directori de direcții, angajații administrației publice locale cu salarii de mizerie ca să vehiculeze milioane de euro", a mai spus Oprișan. 

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră