Iohannis nu e de acord cu comasarea alegerilor şi încă mai aşteaptă demisia lui Ponta

07 Sep 2015
Iohannis nu e de acord cu comasarea alegerilor şi încă mai aşteaptă demisia lui Ponta
Preşedintele Klaus Iohannis consideră nepotrivită o discuţie despre modificarea Constituţiei pentru comasarea alegerilor, aşa cum a propus liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, considerând oportună abordarea unei astfel de teme doar după alegerile din 2016.

"Nu mi se pare o idee bună să ne apucăm acum, practic în an electoral, mai sunt câteva luni până începe efectiv anul electoral 2016, să discutam Constituția. Așa ceva nu se face. Constituția se discută și se modifică într-o perioadă de calm politic. Asta înseamnă după anul electoral, nu înaintea anului electoral. Dacă nu s-au înțeles imediat după alegerile din 2012, când cred că a existat și o majoritate confortabilă, cum s-ar înțelege acum, când fiecare partid politic nu numai că vrea, are chiar datoria să se profileze în fața electoratului? Discuția pe Constituție — cu mare plăcere după anul 2016", a declarat luni seară la Cotroceni preşedintele Klaus Iohannis.

În schimb, şeful statului încă mai aşteaptă demisia premierului Victor Ponta. Iohannis a declarat că îşi menţine părerea că premierul trebuie să demisioneze şi aşteaptă ca acest lucru să se şi întâmple la un moment dat.

"Colaboarea este variabilă, în funcţie de locul în care ne aflăm. Eu am fost mereu aici. Există un dialog instituţional, mai rar, dar am discutat chestiunile importante", a precizat şeful statului.

Cât priveşte posibilitatea ca România să aibă un Guvern PNL în această toamnă, preşedintele a spus că oricât de mult şi-ar dori acest lucru, rânduiala o fac partidele politice. "Schimbarea guvernului se face doar dacă premierul renunţă la mandat sau dacă Opoziţia vine cu o moţiune de cenzură care trece", a mai spus Iohannis.

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră