Ce i-a spus Iohannis noului ministru al Sănătăţii

20 Mai 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Ce i-a spus Iohannis noului ministru al Sănătăţii

Şeful statului a amintit că Vlad Voiculescu a reuşit să rezolve problema citostaticelor şi să redea speranţa multor bolnavi, arătând că acum poate face mai mult din poziţia de ministru. 

"Pe de altă parte, chiar aveți șansa să corectați lucrurile. Cu siguranță, nu veți corecta toate lucrurile, nu veți rezolva toate problemele, dar această independență politică vă dă o libertate surprinzătoare în a intra și a rezolva probleme sistemice pe care nu le-au rezolvat alții, fiindcă le-a fost frică, de obicei, de propriul partid, câteodată și de Opoziție, foarte rar de opinia publică. Iar, în continuare, veți avea toată libertatea și tot sprijinul meu să veniți cu politici publice în acest caz specific, în domeniul sănătății, care vin să îmbunătățească net sistemul, în fond pentru singurul scop pentru care merită, ca acest sistem să funcționeze pentru oameni, ca expresia Pacientul în centrul sistemului de sănătate să nu fie un slogan, ci o realitate", a afirmat Iohannis, la ceremonia depunerii jurământului de noul ministrul al Sănătăţii.

El a remarcat totodată situaţia paradoxală în care se află Guvernul Cioloş."Este cumva paradoxal că acest Guvern, care a preluat un mandat foarte limitat trebuie să se lupte rând pe rând cu probleme care sunt majoritatea vechi. Chit că există unele tendințe în spațiul public de a arunca problemele în acest Guvern, eu cred că e și e un lucru rău aici, și un lucru bun. Un lucru rău este că se fac vinovați oameni care, de fapt, nu au avut vina decât că au fost suficient de curajoși încât să intre în acest mandat scurt", a mai spus Iohannis.

Alte stiri din Politic

Ultima oră