Horodniceanu, numit şef la DIICOT de Iohannis

19 Mai 2015
Horodniceanu,  numit şef la DIICOT de Iohannis
 Președintele Klaus Iohannis, a semnat  astăzi decretul pentru numirea lui Daniel-Constantin Horodniceanu în funcţia de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) pe o perioadă de 3 ani.

Acum o săptămână, şeful statului a cerut stenograma şedinţei în care a fost intervievat Horodniceanu, candidat la laşefia DIICOT, precum şi documentele prin care CSM i-a dat aviz favorabil.
Ieri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Cotroceni, Iohannis a declarat că "procedura legala a fost respectată".

"Este de datoria mea să mă informez foarte bine înainte de a face o astfel de nominalizare. Am avut o discuţie destul de lungă cu candidatul şi voi lua o decizie în consecinţă", a explicat preşedintele.

Şase procurori au candidat pentru şefia DIICOT. Horodniceanu a primit avizul CSM cu cinci voturi pentru şi două împotrivă pe 4 mai, iar două zile mai târziu propunerea a fost înaintată preşedintelui României de ministrul Justiţiei.

Horodniceanu, care va împlini 41 de ani pe 26 mai, şi-a început activitatea profesională în anul 1998, pe postul de consilier juridic la Consiliul Judeţean Iaşi, unde a stat din august până în decembrie, din luna ianuarie a anului următor intrând pe postul de procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni. Acesta a stat aproape un an şi jumătate la Fălticeani, trecând apoi prin posturi similare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Paşcani şi la Iaşi.

În noiembrie 2005, a devenit procuror al DIICOT - Biroul Teritorial Iaşi, fiind numit şef al acestei instituţii în 2006, pentru trei ani, până în 2009. Atunci, a revenit timp de trei ani pe postul de procuror al Serviciul Teritorial Iaşi al DIICOT, iar din 2012 conduce din nou acest serviciu ca procuror-şef.

În toţi anii de activitate la Ministerul Public, în evaluările periodice, acesta a obţinut calificativul de "foarte bine".

Este specializat, printre altele, în audierea copiilor în procedurile judiciare şi în combaterea şi înţelegerea fenomenului traficului de femei în Europa.



Alte stiri din Politic

Ultima oră