Alina Gorghiu, de partea lui Zgonea în războiul cu PSD

26 Apr 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Alina Gorghiu, de partea lui Zgonea în războiul cu PSD

Întrebată marţi cum va reacționa PNL dacă se ajunge la vot pentru schimbarea lui Valeriu Zgonea din fruntea Camerei Deputaților, Gorghiu a răspuns: "Doar nu o să-l menajăm pe domnul Zgonea de la PSD. Dacă se concretizează vreo majoritate în Camera Deputaților și dacă reușim să coagulăm un vot care să fie favorabil, dacă strângem acel vot în plus, evident că vom veni cu o propunere din PNL. Războiul din PSD e de notorietate, dar să știți că noi nu o să ne înfrățim cu unii care sunt cu tabăra mai mică din PSD, ca să îi încurajăm. E treaba lor, își rezolvă belele așa cum cred de cuviință, dar cu Valeriu Zgonea exclus din PSD sau schimbat din fruntea Camerei Deputaților PSD nu își rezolvă problema, și-o accentuează".

Ea a mai spus, conform agerpres.ro, că într-o astfel de situație PSD ar rămâne cu un președinte condamnat şi un partid care își exclude oamenii atunci când îndrăznesc să spună ceva împotriva șefului mult iubit și atât".

Întrebat luni despre demisia din funcţiile deţinute în PSD, Valeriu Zgonea a spus că o decizie va fi luată miercuri. ''Se va decide miercuri la Comitetul Executiv. Mi se pare normal. Le-am spus colegilor (...) și cred, ca om de stânga, este sinonim cu ce spun și cred și ei, ca oameni de stânga, în Congres, în grupul parlamentar — sunt cei care trebuie să decidă. Eu mă supun deciziei lor. Mandatul este al Comitetului Executiv și, copiind modelul președintelui, în momentele în care suntem solidari pe aceleași principii și valori ca la Congres, bineînțeles că am apreciat această idee și mi se pare cel mai corect. Nu eu am venit cu această funcție de acasă, funcția mi-a fost dată de colegii de partid. Dacă principiile și valorile mele corespund cu ale lor, ei sunt cei care decid'', a declarat luni Zgonea,

Alte stiri din Politic

Ultima oră