Doi ani de închisoare cu executare pentru 61 de tone de pui prăjiți

14 Mar 2016 | scris de Cristi Ionescu
Doi ani de închisoare cu executare pentru 61 de tone de pui prăjiți

Fostul deputat Florin Aurelian Popescu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat că a cerut zeci de tone de pui grill pe care le-a distribuit în scop electoral la alegerile locale din 2012. Un complet de cinci judecători de la instanța supremă a respins apelul declarat de Florin Aurelian Popescu și a menținut decizia de condamnare dată în decembrie 2015.

Florin Aurelian Popescu a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2014 pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire a influenței, de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În rechizitoriu, procurorii au reținut că, în 2012, Florin Popescu, folosindu-și influența și autoritatea ce decurgeau din funcțiile de președinte al unui partid politic, organizația județeană Dâmbovița, și vicepreședinte al aceleiași formațiuni politice la nivel național, l-a determinat pe un denunțător să-i remită mai multe foloase necuvenite.

"Acestea au constat în cantitatea de 60.992 kg pui grill, în valoare de 485.500 lei, pe care ulterior a distribuit-o, în scop electoral, cetățenilor din județul Dâmbovița, cu ocazia campaniei electorale, pentru alegerile locale, din luna iunie 2012. În acea perioadă, Florin Popescu a candidat și el pentru obținerea unui nou mandat în funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița", declară anchetatorii.

Povestea detaliată, aici.

Alte stiri din Politic

Ultima oră