Boc mai vrea un mandat la Primăria Cluj-Napoca

03 Aug 2015
Boc mai vrea un mandat la Primăria Cluj-Napoca
Fostul premier Emil Boc s-a înscris în cursa internă a PNL pentru a candida la anul pentru un nou mandat la primăria municipiului Cluj-Napoca. În prezent, Emil Boc este la al doilea mandat de primar. El a fost ales prima dată în fruntea Clujului la alegerile locale din 2004. A fost reales în 2008, dar a renunţat la primărie pentru funcţia de prim-ministru. 

A candidat din nou în 2012 când alegerile s-au desfăşurat într-un singur tur de scrutin. Boc s-a clasat pe locul întâi, obţinând 40,61%.

Anunţul privind planurile lui Boc de a obţine un nou mandat la primăria Cluj-Napoca a fost făcut de copreşedintele PNL, Vasile Blaga. "Am avut aseară o discuție cu dânsul și am văzut și lista de azi dimineață, prezentată de Cluj. Da, s-a înscris în cursă. Sigur că eu l-am înțeles pe domnul Boc. Are o problemă despre care mi-a spus că ar condiționa (candidatura — n.r.). Nu condiționează. E o problemă mai complicată legată de situația gunoaielor menajere de acolo. Nu se termină o lucrare care este pe fonduri europene. El își rezolvă o problemă temporară, rampă temporară, îl ajută în acest sens primarul din Oradea. Lucrurile sunt ok", a declarat astăzi Blaga, conform agerpres.ro.

El  a mai spus că analiza privind profilul candidatului pentru Primăria Capitalei a fost finalizată. Blaga a explicat că atunci când a afirmat că este nevoie pentru București de un om precum Klaus  Iohannis s-a referit la "un om cu experiență în administrație, nu obligatoriu un om cu foarte multe candidaturi în spate, un român în care bucureștenii să aibă încredere". 

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră