Dragnea cere urgentarea debarcării lui Zgonea de la Cameră

07 Iun 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Dragnea cere urgentarea debarcării lui Zgonea de la Cameră

"Sunt foarte supărat, pentru că am înțeles că a ieșit domnul Zgonea într-o altă conferință de presă în care a spus, iarăși, că a identificat niște probleme procedurale, ilegalități, nu mai știu. Eu i-am transmis domnului Pâslaru, colegul meu, liderul de grup, și îi spun și acum, că dacă și de data asta se vor împiedica în proceduri nu mai poate rămâne lider de grup. Și o să mă gândesc serios și la colegii mei care sunt în Biroul permanent al Camerei, pentru că ar fi rușinos, dincolo de faptul că este un cetățean care s-a legat de scaun. Asta e problema dumnealui, dar ar fi rușinos pentru noi ca grup parlamentar și pentru celelalte grupuri care ne susțin să nu putem elibera acea funcție care e ocupată acum de cineva fără de partid", a declarat Dragnea.

Dragnea a mai spus că numai după revocarea lui Zgonea, înlocuitorul acestuia va fi decis de Biroul Permanent Național al PSD. El a spus că lista de posibili înlocuitori este foarte lungă deoarece "PSD e un partid foarte mare, care tocmai a reputat o victorie foarte mare".

Valeriu Zgonea a anunţat marţi că a înaintat Biroului Permanent un document în care a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre prin care se modifică articolul privind revocarea președintelui Camerei Deputaților. În opinia sa, acest punct de pe ordinea de zi încalcă câteva zeci de articole ale Regulamentului și generează un precedent extrem de periculos pentru democrația din România.

"Nu a existat o inițiativă legislativă căreia să îi fie asimilat  Mai pe românește, în fals, a fost introdus un punct pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților sub identitatea de PHCD 50 care nu are niciun inițiator, nicio comisie parlamentară nu l-a inițiat, niciun grup de parlamentari nu a inițiat această hotărâre de modificare a Regulamentului", a explicat Zgonea.

El a mai spus că nu a existat un proiect de modificare a Regulamentului Camerei, semnat de inițiatori, înregistrat, la care să fie aduse amendamente şi depuse avize de la alte comisii.

Alte stiri din Politic

Ultima oră