Liviu Dragnea a demisionat din Guvern

15 Mai 2015
Liviu Dragnea a demisionat din Guvern
Liviu Dragnea a anunţat astăzi că a demisionat din funcţiile de vicepremier şi de ministru al Dezvoltării, iar luni va pleca şi din cea de preşedinte executiv al PSD după ce a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare în Dosarul privind fraudarea Referendumului de suspendare a lui Traian Băsescu din 2012. 

Conform unei rezoluţii a Consiliului Naţional al PSD, ”membrii de partid care devin inculpaţi în dosare de corupţie (la punerea in miscare a actiunii penale) îăi pierd, după caz, funcţia de membru al Guvernului sau de conducere din Parlamentul României”, iar cei ”condamnaţi în primă instanţă pentru fapte de corupţie îşi pierd, automat, funcţia din partid şi sunt suspendaţi din calitatea de membru de partid”.

Într-o declaraţie de presă, Dragnea a spus că se consideră nevinovat şi că luni va depune pe masa BPN al PSD demisia sa din funcţia de preşedinte executiv. În opinia sa, sentinţa este un precedent periculos pentru democraţia din Romînia deoarece prezentarea la vot poate fi asociată în mentalul colectiv cu ceva condamnabil. O idee similară a fost susţinută şi de premierul Ponta care s-a întrebat cum se va mai putea face campanie electorală fără să îndemne oamenii să vină la vot. De asemenea, Ponta a spus că decizia instanţei este, simbolic, de condamnare a unei acțiuni politice, a celor 7,4 milioane de români care au votat în 2012 la referendum pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui Băsescu, punctând că tot prin decizie politică Curtea Constituţională a invalidat referendumul.

Cât priveşte succesorul său la Ministerul Dezvoltării,  Dragnea a spus că ar fi bine să nu fie un interimar, precizînd că va avea şi el un cuvânt de spus asupra persoanei ce îi va lua locul.

"Sigur o să am un punct de vedere. Decizia finală va fi a primului-ministru, care îi va propune preşedintelui, dar o să am şi eu un punct de vedere pentru că este un minister la care am contribuit să funcţioneze mai bine şi cu rezultate mai bune", a spus Dragnea.






Alte stiri din Politic

Ultima oră