DNA cere noi documente Senatului în cazul Şova

26 Mai 2015
DNA cere noi documente Senatului în cazul Şova
DNA a cerut Senatului noi documente în cazul Dan Şova, de data aceasta fiind vorba despre toate înscrisurile întocmite în anii 2014 și 2015 de Comisia pentru Regulament.

DNA a trimis această solicitare Senatului joia trecută, dar cererea a fost luată în discuţie de conducerea Senatului abia astăzi, ceea ce ar putea pune sub semnul întrebării respectarea termenului-limită impus de procurorii anticorupţie pentru primirea documentelor: mâine, 27 mai.

"În temeiul dispozițiilor art. 170, alin. 1 C.p.p., prin ordonanța nr. 122/P/2012 din 21 mai, DNA a dispus predarea de către Senatul României a tuturor înscrisurilor întocmite în anii 2014 și 2015 de Comisia pentru Regulament a Senatului. Prin urmare, vă solicităm să predați în cel mai scurt timp, dar nu mai târziu de 27.05.2015 (...), toate înscrisurile întocmite în anii 2014 și 2015 de Comisia pentru Regulament", se arată în documentul semnat de procuror-șef secție Constantin Claudiu Dumitrescu, și procuror Jean Uncheșelu, citat de agerpres.ro

DNA avertizat din nou Senatul, transmiţându-i că refuzul de punere la dispoziția procurorilor a documentelor solicitate "constituie infracțiunea de obstrucționare a Justiției".

La mijlocul lunii aprilie, DNA a trimis două solicitări către Senat prin care cerut toate înscrisurile întocmite de această Cameră, privind urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a senatorilor în funcţie, în 2014 şi 2015, precum şi documentele în cazul senatorului Dan Şova.

Cum conducerea Senatului nu le-a trimis, după câteva zile, DNA a trimis o nouă solicitare în acest sens, avertizând că dacă nu se va conforma, forul legislativ va fi acuzat de obstrucţionarea Justiţiei. Ameninţarea a avut efect, Senatul trimiţând DNA documentele solicitate. 

Alte stiri din Politic

Ultima oră