Judecător CSM: Ar trebui să existe un control civil asupra instituțiilor care fac interceptări, fie că este vorba de DNA sau SRI

03 Mar 2016 | scris de Cristi Ionescu
Judecător CSM: Ar trebui să existe un control civil asupra instituțiilor care fac interceptări, fie că este vorba de DNA sau SRI

Judecătorul Horațius Dumbravă, membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), a declarat că ar trebui să existe un control civil, pentru a nu se comite abuzuri, cu asigurarea confidențialității, asupra instituțiilor care fac interceptări, fie că este vorba de DNA, de SRI sau de orice serviciu tehnic.

"Oricine face interceptarea — că este DNA, că este SRI, că este 'Doi și un sfert', orice serviciu tehnic care face interceptarea — asupra lui trebuie să existe un control, să spun, civil. Trebuie să existe un control al societății (...) să nu se comită abuzuri. Acesta a fost cred, dar o să vedem decizia Curții Constituționale și spiritul în care a fost adoptată acea decizie a Curții Constituționale. Vom vedea și motivarea. Adică e nevoie ca societatea, într-un fel, să aibă controlul tuturor interceptărilor. Sigur, cu asigurarea confidențialității, cu asigurarea secretului de serviciu, sau chiar de stat, a informațiilor clasificate, dar e nevoie să existe un control", a spus, într-o conferință de presă, membrul CSM.

Horațius Dumbravă a apreciat că serviciul tehnic de la nivelul DNA din structura centrală funcționează foarte bine. 'Deci aici nu cred că avem discuții de făcut. El este rupt de SRI ca serviciu tehnic și nu au fost discuții', a adăugat judecătorul.

Alte stiri din Politic

Ultima oră