Ce condiţii pun liberalii pentru a vota Codul Silvic

18 Mai 2015
Ce condiţii pun liberalii pentru a vota Codul Silvic
PNL pare să facă un pas înapoi în scandalul cu PSD legat de reexaminarea Codului Silvic în Parlament, la cererea preşedintelui Iohannis.

Fostul ministru liberal al Mediului, deputatul Lucia Varga a anunţat astăzi că liberalii ar putea vota Codul Silvic dacă se elimină articolul 20 care oferă posibilitatea exploatării suprafeţelor de pădure mai mici de 10 hectare fără obligaţia reîmpăduririi.

Liberalii cer retrimiterea Codului Silvic la comisii pentru a discuta şi elimina acest articol. Săptămâna trecută, cererea preşedintelui Iohannis pentru reexaminarea Codului Silvic a fost respinsă în comisii, proiectul urmând sa fie supus la vot în plenul Camerei Deputaţilor.

Lucia Varga a susţinut că aprobarea unei legi care permite tăierea pădurilor fără documente tehnice şi fără amenajament silvic ( măsuri de refacere, ameliorare, mărire a fondului forestier, protecţie şi exploatare raţională) reprezintă un atentat la siguranţa cetăţenilor şi a comunităţilor. Ea a explicat că există peste 200.000 de hectare de păduri în zona de strictă protecţie, lacuri de acumulare, pante mai mari de 30% , care, dacă ar fi tăiate, ar duce la colmatarea cursurilor de apă, alunecări de teren şi inundaţii.

"PNL ar putea vota Codul Silvic iniţiat de PSD numai dacă acest art 20 va fi rediscutat în comisie şi eliminat. Altfel va vota împotriva acestui Cod Silvic", a conchis Lucia Varga. 

Alte stiri din Politic

Ultima oră