„Cocoloș, caș și smântână / Toate bune ca la stână”, atelier gastronomic la Muzeul Astra

07 Sep 2019 | scris de Luminita Ciobanu
„Cocoloș, caș și smântână / Toate bune ca la stână”, atelier gastronomic la Muzeul Astra

De Sfântă Măria Mică, Muzeul ASTRA din Sibiu aduce ȋn prim-plan un atelier gastronomic inedit: „Cocoloș, caș și smântână / Toate bune ca la stână”. Prin urmare, duminică, 8 septembrie 2019, între orele 11:00 – 17:00, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, zona păstorit, pofticioşii, curioşii, precum şi iubitorii satului tradiţional sunt invitaţi să asiste la un atelier gastronomic în care se vor pregăti bunătăţi din lapte de oaie (caș, unt, jintiță și cocoloș). Acestea vor fi pregătite de un cioban după procedeele folosite la stână.

Se apropie vremea coborâtului oilor de la munte şi al socotelilor ciobanilor cu cei care i-au tocmit la Sfântul Gheorghe, iar o vorbă din bătrâni spune că “La Sângeorz se încaieră câinii, iar la Sâmedru se bat stăpânii”… Dar până la Sfântul Dumitru mai este ceva vreme, n-a sosit ȋncă vremea ȋncheierii rânduielilor vechi, nici a promisiunilor pentru noul an pastoral care se deschide abia la primăvară, aşa că poftiţi la Muzeul Astra să vă bucuraţi de preparatele pe care le vor pregăti ciobanii ca la stână!

Foto: Muzeul Astra

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Obiceiuri si Traditii

Ultima oră