Vienna Meets Romania : Volkhard Steude şi Cătălina Butcaru în recital

09 Apr 2018 | scris de Alex Revenco
Vienna Meets Romania : Volkhard Steude şi Cătălina Butcaru în recital Galerie foto (2)

Volkhard Steude, concertmaestru al Filarmonicii din Viena (foto 1) și pianista Cătălina Butcaru (foto 2) revin la București în recital la Sala Radio, cu un eveniment cuprins într-un program mai amplu, desfășurat pe o perioadă de cinci ani, intitulat Vienna Meets Romania.

Primul recital va avea loc pe scena Sălii Radio din București, joi, 12 aprilie, de la ora 19.00. Programul de anul acesta propune  sonate de Beethoven, Schumann, Brahms și celebrul Poem de Chausson. Volkhard Steude, cel care a putut fi ascultat în calitate de concertmaestru al Filarmonicii din Viena și la celebrul concert de Anul Nou 2018, cântă pe o vioară Antonius Stradivarius, care i-a fost pusă la dispoziție de Banca Națională a Austriei.

Violonistul este pentru al treilea an în România, iar experiențele anterioare îl fac să revină cu placere și nerăbdare: ‘’De România mă leagă multe amintiri frumoase. Este întotdeauna un sentiment special să cânți un concert în orașe pline de farmec cum sunt Sibiul, Timișoara sau Bucureștiul. Cătălina Butcaru este o pianistă minunată, o parteneră muzicală sensibilă, care inspiră. Mă bucur că vom fi prezenți în România pentru a treia oară și sperăm că muzica noastră iși va croi drum către inimile ascultătorilor.’’

Cătălina Butcaru, născută în Constanţa, a început studiul pianului la vârsta de cinci anişi la numai şaisprezece ani este admisă la Universitatea de Muzică din Viena, unde lucrează cu profesorul Jürg von Vintschger, îşi aprofundează studiile cu pianista Meira Farkas şi obţine diploma de solist. Urmează cursuri de masterat artistic la Universitatea de Muzică din Graz, sub îndrumarea marelui pedagog rus Alexander Satz. În 2006 obţine diploma de masterat artistic. Participă, de asemenea, la numeroase cursuri de măiestrie cu legende ale pianisticii mondiale precum Dmitri Bashkirov, Elisabeth Leonskaja, Andrzej Jasinski, Martin Hughes.

Biletele şi abonamentele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona online prin reţeaua www.bilete.ro  dar și la casa de bilete a Sălii Radio sau în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

 

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Muzica

Ultima oră