“Viaţa” de după moarte a lui Michael Jackson

27 Iun 2019 | scris de Alexandru Năstase
“Viaţa” de după moarte a lui Michael Jackson

Dupa decesul neasteptat de acum exact 10 ani, artistul Michael Jackson a continuat sa existe prin melodiile si albumele sale. 
Dupa moartea lui Michael, familia a reusit sa ii reabiliteze numele si sa elimine controversele care i-au dat atatea batai de cap in timpul vietii.

Prima “victorie” postuma a lui Michael Jackson a venit, cinic, la efectuarea autopsiei. 

Acuzaţii desfiinţate

Medicii legisti au anuntat ca Jackson suferea intr-adevar de vitiligo, maladie care ii distrusese culoarea pielii si il facuse, de la mijlocul anilor '80, sa nu mai arate ca un afro-american. Asadar, nu isi albise voit pielea, transformarea a fost rezultatul unei boli. 

S-au stins astfel toate vocile care acuzasera ca si-a schimbat culoarea pielii pentru ca nu voia sa fie negru. 
In plus, fata lui Jackson nu era acoperita de cicatrici din cauza operatiilor estetice. Legistii au gasit cicatrici numai la nas si la barbie, unde Jackson isi facuse chirurgical o gropita. 

Nimic la ochi, nimic la obraji, nimic la frunte. Un alt mit, acela al zecilor de operatii estetice, s-a spulberat.

Mai important decat orice a fost ca oamenii au putut sa faca in sfarsit cunostinta cu cei trei copii ai artistului. Inca de cand s-au nascut, Michael i-a dus peste tot cu el, dar, cand erau impreuna, copii purtau pe fata masti, iar capetele le erau infasurate in saluri si fulare. 

Explicatia era cat se poate de logica: fiind urmarit tot timpul de paparazzi si de fani, Jackson a vrut sa le protejeze identitatile copiilor sai, astfel ca acestia sa se poate bucura, atunci cand nu erau cu el, de toata libertatea unui om obisnuit. Pentru ca paparazzi, si prin ei publicul larg, nu stiau cum arata copiii Jackson, acestia puteau merge oricand si oriunde insotiti de bona sau de alti angajati ai starului, fara ca nimeni sa stie ca sunt copiii lui Michael si sa ii agreseze, sa ii fotografieze, sa ii urmareasca, si asa mai departe, lucruri care lui Jackson i se intamplau tot timpul. 

In timpul vietii, starul a fost criticat frenetic, zeci de specialisti in protectia copilului urland in presa din toata lumea despre cum Jackson este un monstru care trebuie decazut din drepturile de parinte pentru ce le face copiilor sai. Dupa moartea artistului, nimeni nu a mai avut curajul sa il acuze public pe Jackson de rele tratament aplicate copiilor sai.

Copiii

Lumea i-a cunoscut pe cei trei copii Jackson la ceremonia de inmormantare a tatalui lor, desfasurata in iulie 2009 la Staples Center din Los Angeles. 

Prince, Paris si Blanket au aparut pe scena, iar Paris a sustinut un scurt discurs in care a spus lumii ca Jackson fusese cel mai bun parinte pe care si-l poate imagina cineva. 

Cei trei au continuat sa apara in 2009 si 2010 si sa accepte premii si trofee in numele tatalui lor. 

Planeta a descoperit trei copii crescuti impecabil, educati, respectuosi, destepti, manierati. 
S-a dovedit ca Jackson nu fusese un dement care si-a batut joc de copiii sai si i-a neglijat, ci un tata responsabil, care i-a crescut foarte bine pe Prince, Paris si Blanket. 

In anii urmatori, o avalansa de videoclipuri a aparut pe retelele de social media si pe YouTube, aratandu-l pe Jackson alaturi de copiii sai, educandu-i, invatandu-i, aratand-le cum sa se comporte.

Poate cel mai important este ca acum, la 10 ani de la moartea tatalui lor, cei trei sunt in continuare in viata si fiecare a realizat proiecte importante. 
Prince a absolvit anul acesta Scoala de Business a Universitatii Loyola din California. 

Acum 3 ani a fondat o casa de productie denumita King's Son Productions si se ocupa de proiecte muzicale si de film. Prince a continuat activitatile caritabile ale lui Michael, in special cele derulate prin Heal The World Foundation.

Paris a optat pentru o cariera in modeling si actorie. 

In varsta de 21 de ani, singura fiica a lui Michael Jackson a jucat deja in cateva filme si are constant aparitii de moda, la concerte si in reviste. Este cea mai vocala pe retelele de socializare si cea care ii promoveaza cel mai des imaginea lui Jackson. 

Paris a admis in repetate randuri ca nu a trecut inca peste socul mortii lui Jackson. Asta i-a creat depresie si anxietate, probleme de care inca nu a scapat complet. 

Presa a scris ca Paris a avut cateva tentative de suicid, dar fiica lui Michael le-a negat mereu. A admis unele certuri cu bunica Katherine si cu matusa Janet Jackson. 

In iunie 2019, Paris a ales sa mearga in Europa pentru a incerca sa uite de durerea aniversarii a 10 ani de la moartea lui Jackson. Blanket este copilul pe care Michael Jackson l-a balanganit in gol de la fereastra unui hotel din Berlin in noiembrie 2002, gest pentru care a fost pur si simplu desfiintat in presa din toata lumea. 

Acum in varsta de 17 ani, Blanket este un adolescent cat se poate de timid si introvertit. Si el a suferit un soc puternic la moartea lui Jackson, fiindca era cat se poate de apropiat de tatal sau. 

Ramas orfan, Blanket s-a inchis in sine si este cel cu cele mai putine aparitii dintre copiii Jackson. Cele mai recente fotografii il arata la ceremonia de absolvire a facultatii de catre fratele sau Prince. 

Blanket practica artele martiale si poarta parul lung, la fel ca Michael. In urma unor probleme la scoala, cand colegii l-au luat in ras, Blanket a ales sa isi schimbe numele in Bigi. 

Membrii familiei Jackson spun ca el este cel care seamana cel mai mult la caracter cu Michael.

Averea

Averea lui Michael Jackson a sporit cu aproximativ 1 miliard de dolari in ultimii 10 ani. 
Vechile inregistrari, dar si noile albume si concerte initiate de Estate-ul lui Michael Jackson, au adus bani frumosi pentru copiii artistului. 

Cu toate acestea merita subliniat faptul ca, dupa ce ani la randul presa de scandal a scris ca Jackson era falit si ca abia mai avea bani de mancare, dupa moarte s-a descoperit ca, de fapt, superstarul era solvabil. 

Mai mult, mai avea in conturi circa 200 de milioane de dolari, desi nu mai lansase albume noi si nu mai concertase din anul 2001, in vreme ce ultimul hit number 1 il avusese in 1995, iar ultimul turneu mondial il incheiase in 1998. 
Cu alte cuvinte, inca avea mai multi bani decat majoritatea artistilor indraznesc sa viseze.

Domeniul Neverland, ferma in care a locuit Michael Jackson, este in acest moment in vanzare pentru 26 de milioane de dolari. 

Presa de scandal scrisese in anii 2005-2009 ca Jackson era falit si ca nu mai avea cu ce sa intretina domeniul si ca atare a trebuit sa-si ia talpasita. 

In realitate, la sfatul avocatului sau, Tom Mesereau, care l-a aparat si i-a obtinut achitarea la procesul de pedofilie din 2005, Jackson a parasit de bunavoie Neverland. 

Mesereau s-a temut ca procurorul districtual Tom Sneddon, care orchestrase acuzatiile de pedofilie, va incerca sa-l aresteze din nou pe Jackson si sa il trimita din nou in fata juratilor, intr-un nou proces. 

Mesereau s-a bazat pe orgoliul ranit al lui Sneddon care, dupa ce-l vanase 10 ani pe Jackson, si reusise sa-l aduca in instanta pentru acuzatii de pedofilie, fusese umilit in fata intregii planete in iunie 2005 cand Jackson a fost achitat pentru toate cele 14 capete de acuzare. 

Mesereau a intuit ca Sneddon nu se va lasa si va mai ataca inca o data, ca atare l-a sfatuit pe Jackson sa se mute pentru a evita un nou abuz din partea procurorului. 

Jackson a ipotecat Neverland catre o companie de investitii, si in nici un caz nu a pierdut domeniul de la Los Olivos, asa cum eronat a tot scris presa de scandal.


Moartea lui Michael Jackson a insemnat limpezirea unor informatii despre el, in cei 10 ani care au trecut dovedindu-se ca multe din lucrurile pe care el le spusese in timpul vietii erau, de fapt, adevarate.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră