Unde mergem? Concerte în weekend

14 Iun 2019 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte în weekend

Vineri, 14 iulie

Reggae live pe terasa El Grande Comandante cu The Groovy Bastards (foto). Reggae music, oameni frumoși, dans, soare, răcoritoare și multă mâncare pe terasa El Grande Comandante din Calea Călărașilor 55. Vino, de la ora 20.00, pe terasa El Grande Comandante, la un concert de excepție alături de trupa The Groovy Bastards. Vom dansa pe cover-uri cunoscute, reinterpretate în manieră personală de către componenții trupei: Ioana Vișinescu – voce, Alex Mușat – tobe, Șerban Mateescu – bass, Andrei Bălașa – chitara. The Groovy Bastards este o trupă jazz/ funk formată în București. Au concertat alături de artiști de talie internațională, precum Marco Mendoza sau Bumblefoot, la mai multe festivaluri, au luat multe premii, iar vineri poți dansa alături de ei, pe terasa El Grande Comandante! Rezervări terasă și club: 0728 556 043. Intrare: 10 lei. După ora 22.30 continuăm petrecerea în interiorul clubului.

Concert Jurjak la Grădina cu filme - Cinema & More, ora 20.30. Jurjak prezintă la Grădina cu Filme, un show electro-acustic în care piesele îmbracă o haină mai lejeră de vară. Muzician, regizor, artist vizual și licențiat în dreptul proprietății intelectuale, Jurjak (George Petroșel) a lansat al doilea album oficial “Blues Berry”, un album cu influențe blues, electro, rock și folk. Albumul este prezentat alături de Daniel Olteanu – tobe (producție, mix și master), Dan Minel Stoica - chitară și clape, Narcis Axinte - chitară bass. Invitați: Sebastian Burneci – trompetă, Cornel Turcitu – vioară. Bilete disponibile la sediul creart (Piața Alexandru Lahovari nr. 7) sau online, pe platforma bilete.ro: https://urlzs.com/6AZmv

20 Secole Vulpe cântă la Londohome, de la ora 20.30. Proiectul de funk-rock mucalit 20 Secole Vulpe împlinește 1 an. Tăierea moțului se va săvârși odată cu lansarea noului videoclip în Londohome în prezența voastră numeroasă. Va fi cu dans și caterincă. Darul 10 lei

Academia De Rock By Adi Manolovici Live@Paque Bistro&More, Bulevardul Pache Protopopescu nr.60. Academia de Rock este prima scoala de chitara rock din Romania si a luat fiinta in martie 2000 la initiativa lui Adi Manolovici, artist, chitarist si compozitor. In cei peste 15 ani de existenta a scolii, Adi Manolovici a format peste 400 de chitaristi, multi dintre ei activand in trupe deja celebre precum Vita de Vie, El Negro, Zum, Firma, Amicii, R.U.S.T., X-Plod, Phenomen On, Idol, Magnum Opus, Secret Society, Addictive, Syndikate, etc. Concertul începe la 18.30, RSVP 0722 33 06 07, suport 30 lei.

În Club B- 52 avem Să nu-mi iei niciodată partyul de weekend. Pentru că oricine poate să-ți ia nervii în timpul săptămânii și tot ce-ai mai scump pe lume, dar cine face asta sigur nu vine la partyul de weekend de la B52. Așa ca hai la noi. Intrare liberă. Muzica: Vineri - Eclectic Vibes by AMON, Sambata - Hituri, Nu Bulls'hituri by GABI. Pe la 22.00.

Sâmbătă, 15 iunie

Green Hours prezintă: Maria Răducanu, voce, chitară, magie, ”Din Levant la Bairro Alto” 19.30-21.00 și, la cererea publicului, un al doilea concert: ”Cînd se lasă seara peste București” 22.00- 23.30. La fiecare concert intrarea e 50 lei / pers, redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică, în limita a 6 locuri, cu rezervare pe rezervlagreen@gmail.com și achitare în avans, pînă în preziua evenimentului (cu Telefon în Prealabil la 0788 452 485).… și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului.

Concert A-Chord în  Have a cigar. De la ora 20:00, baieții cool și talentați de la Trupa A-Chord vin să încingă atmosfera de pe terasa noastră. Pregătește-te pentru o seară rock cu influențe blues, folk, rock n'roll, hard rock într-un cuvânt denumit Pub Rock. Repertoriul conține cover-uri de la artiști precum Chris Rea, Dire Straits dar și compoziții proprii, 17 în prezent, create pe rețeta aceluiași stil. Intrarea este liberă.

Târg de viniluri Paradis Paradis în Control Club. În weekendul 15-16 mai ne reîntâlnim pentru o nouă ediție de Târg de viniluri Paradis Paradis la Control Club. Toți expozanții ne-au informat că și-au împrospătat cataloagele, astfel cutiile vor fi pline cu noutăți pe care o să le anunțăm treptat pe pagina evenimentului. Printre expozanții acestei ediții: Fonoteca Paradis, MadPiano, Țaca Placa, Alexandru Draganescu, Bibi Audiofil, Alexandru Manda & more. Veţi putea găsi aproximativ 5000 de discuri de rock, jazz, disco, soul, funk, kraut, experimental, ambient, new age, library, industrial, punk, house și techno.

Metropolitan Opera Festival va fi lansat de la ora 19.00, la Sala Radio. Va avea ca protagonisti artisti prestigiosi ai scenei lirice romanesti cu recunoastere nationala si internationala precum Iordache Basalic, Irina Iordachescu, Alin Stoica,  Andreea Ilie, Adrian Dumitru. Orchestra Metropolitana Bucuresti este dirijata de Maestrul Daniel Jinga iar spectacolul va fi prezentat de binecunoscuta actrita Crina Matei. Biletele sunt puse in vanzare online si la casieria Salii Radio  in ziua evenimentului : Bilete sunt disponibile in reteaua Bilete.ro, Entertix,ro, Eventim.ro si Iabilet.ro la următoarele categorii Premium- 125 lei, Categoria 1- 100 lei, Categoria 2-  80 lei, Categoria 3 - 50 lei. Programul festivalului se va desfasura in doua parti cu o pauza de 30 de minute. Accesul in foaier este posibil de la ora 18.00, iar in sala de eveniment incepand cu ora 19.00. Copiii in varsta de peste 12 ani au acces la eveniment. Seara se va incheia cu o petrecere oficiala, alaturi de artistii festivalului. Festivalul este organizat in colaborare cu AMAis  – Asociatia Metodelor Alternative de Integrare Sociala. Persoanele cu dizabilitati si insotitorii acestora dispun de gratuitati in limita locurilor disponibile. Informatii  suplimentare la 0768 317 379

Duminică, 16 iunie

Jazzin` up the blues - Roxana Stroe & Raluca Stoica, hosted by True Club and Puiu Crețu. Duminica e seară de jazz & blues în Sufragerie, între orele 19.30 și 22.30. Haide în True Club pe 16 iunie. Susținere artiști: 25 de lei, eveniment găzduit de Puiu Crețu, info & rezervări: 0727.488.087. Roxana Stroe a.k.a Foxy Lady este fiica regretatului toboșar constantean Corneliu Stroe. Este singura chitaristă de blues si jazz din ţară, absolventa de masterat la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, sectia jazz, cu un CV impresionant. A concertat alături de A.G. Weinberger, Berti Barbera, Harry Tavitian, Narcisa Suciu, Garbis Dedeian, Directia 5, Ovidiu Lipan “Tandarica”, Alex Man, Clay Windham, Dean Bowman, si altii. A activat ca titulara în grupurile Mike Godoroja & The Blue Spirit (cu care in 2006 a scos albumul “Capra vecinului”), in formatia cantaretei de muzica pop Nicola, Balcanamera Band, Red Cat Bone. Din 2008 si pana in prezent are propria sa formatie de blues numita Foxy Lady Band.

Green Hours prezintă: Concert de tango și folclor argentinian cu Moscato Luna – chitară și José Almar – voce & chitară. Moscato și José ne vor duce de la nord la sud și de la est la vest, într-un tur al muzicii argentiniene. Nu numai tangoul va fi muzica principală a nopții, ci și amploarea și necunoscutul folclor argentinian. Cîntece instrumentale virtuoase de chitară solo și duo și versuri pentru suflet, în spaniolă. MAXIMILIANO “MOSCATO” LUNA, s-a născut în 1983, în Villa Dominico, Buenos Aires. În adolescență a început să iubească necondiționat chitara; este un autodidact. Maeștrii săi au fost înregistrările. Este creatorul “Festivalului de chitară în Tango”. Director muzical și chitarist principal în diferite formațiuni. A înregistrat mai multe discuri cu cele mai importante figuri ale tango-ului și folclorului actual. În 2014 a prezentat primul său album solo. JOSḖ ALMAR, s-a născut în Buenos Aires, Argentina, în 1984. A făcut primii pași în domeniul artei în 1996. Muzică și dans, în 1999. Începînd cu anul 2006, José a călătorit în întreaga lume și a predat pe 3 continente, 20 de țări și prea multe orașe ca să fie enumerate. Cunoscut pentru versatilitatea sa în domeniul artei, am putea să-l descriem pe José Almar ca pe un renascentist al secolului 21: dansator de tango, cântăreț, chitarist, pictor și co-autor, actor, profesor, designer digital, și lista poate continua. Intrare: 25 de lei – achitat în avans, pînă în preziua evenimentului, online, pe Bilet.ro, 35 de lei – achitat în ziua evenimentului, redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică- în limita a 6 locuri, cu rezervare pe rezervlagreen@gmail.com și achitare în avans, pînă în preziua evenimentului (cu Telefon în Prealabil la 0788 452 485) și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!

Jezebel, una dintre cele mai impresionante voci ale muzicii romanesti, acompaniata magic la pian de Maestrul Puiu Pascu, ne da intalnire de la ora 19.00, in Centrul Vechi, la The Drunken Lords. Repertoriul serii cuprinde muzica romaneasca din perioada interbelica, melodii ale Mariei Tanase si Edith Piaf, ritmuri spaniole si sudamericane, fadouri si jazz. Dupa concert, petrecere cu muzica anilor 80-90. Acces  public : ora 18.30. Intrare 30 de lei. Intrarea Selari nr 3-5. Rezervari la 0736 238 815

Șotron cu Nicu Alifantis la Opera Comică pentru Copii, ora 19.00. Pe Calea Giulesti, Nr. 16 , www.bilete.ro. Încheiem Festivalul Opera Copiilor 2019 cu un invitat de onoare, cantautorul Nicu Alifantis și al său spectacol original dedicat copiilor, intitulat Șotron. ”Se pare, că pe măsură ce înaintăm în vârstă, amintirile din copilărie capătă tot mai mult contur, iar detaliile acestora devin din ce în ce mai pregnante, mai clare. Gurile rele spun cum că bătrânii investesc tot mai mult în jucării. Poate fi o glumă, cum la fel de bine putem spune că, probabil, cercul se pregătește să se închidă. Pot spune că făcând abstracție de aceste gânduri, mai mult sau mai puțin serioase, m-am hotărât să dedic acest an copiilor. Indiferent de vârsta lor, indiferent că sunt ai noștri sau nu, trebuie să recunosc că m-am gândit printre altele și la copilul din fiecare dintre noi. Mai cred că în clipa în care nu mai regăsim copilul din noi, înseamnă că am murit. Cred că inocența, naivitatea, puritatea și sinceritatea copiilor trebuie protejate, păstrate și impulsionate, asemenea vieții ce ne-a fost dată spre-a o trăi. Acestea ar fi argumentele ce m-au determinat să fac acest album cu cântece pentru copii” (Nicu Alifantis). Festivalul Opera Copiilor nu înseamnă numai spectacole, ci și numeroase activități dedicate întregii familii: jocuri și jucării, spații special amenajate, activități care stimulează imaginația, ateliere de creație, concursuri cu premii, expoziții și multe alte surprize în spațiul magic numit Opera Comică pentru Copii.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră