Unde mergem? Concerte din weekend

05 Oct 2018 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din weekend

Vineri 5 octombrie

De la 9:00 pm la 10:30 pm, concert acustic Celelalte Cuvinte (foto), la Noaptea Albă a Galeriilor, de la Teatrelli, Piața Lahovari, nr. 7. În Noaptea Albă a Galeriilor 2018-White Night of the Art Galleries la creart puteți vedea Claudia Brăileanu – Rooms, o expoziție de excepție. Pentru că o expoziție excepțională necesită un eveniment excepțional, într-o noapte atât de specială i-am invitat pe cei de la Celelalte Cuvinte într-un concert acustic.Celelalte Cuvinte este una dintre cele mai longevive și reprezentative formaţii rock din România, cu o istorie de peste 35 de ani, păstrându-și de-a lungul timpului atât componența, cât și stilul. Intrarea este liberă iar locurile sunt limitate.

Club 16 (Ion Câmpineanu nr 16) în parteneriat cu Fundaţia Culturală Şanse şi Egalitate vă invită la o seară culturală alături de artistul, compozitorul şi interpretul Sergiu Cioiu. Născut pe 7 octombrie 1940, Cioiu s-a remarcat în anii 60/70, interpretând diferite cântece, din mai multe stiluri muzicale, “jazz, swing, folk și chanson, pe care le-a fuzionat într-un mod cu totul personal și unic, adăugând adesea elemente de muzică populară veche și/sau lăutărească”. A interpretat, înregistrat și itinerat în diferite concerte, atât în România cât și în străinătate, cântecele scrise și compuse de Alexandru Mandy. În perioada 1966-1976, a participat la șase ediţii ale Festivalului de la Mamaia (1966, 1969, 1971, 1973, 1974, 1976) cu zece piese (dintre care patru au fost laureate) şi a câştigat două premii de interpretare (1966, 1969). În 1982, în plină glorie profesională, a părăsit România și s-a stabilit la Ottawa, în Canada, unde locuiește și astăzi. Nu și-a abandonat cariera, dimpotrivă. Împreună cu fiul său Leonard Constant (de asemenea muzician) realizează filme și videoclipuri pe care le lansează în spațiul virtual, rămânând permanent în zona de circulație al muzicii și poeziei.

Două concerte Son Lux în Control X. La cererea publicului, mai este încă un show Son Lux, în aceeași zi înaintea concertului deja programat, la ora 19:00. Son Lux este o trupă de post rock/electronic originară din America. Inițial, Son Lux a fost proiectul solo al lui Ryan Lott, dar a devenit o trupă în anul 2015 odată cu lansarea albumului „Bones”. Formația îi mai are în componență pe Rafiq Bhatia (chitară) și Ian Chang (tobe). Cel mai proaspăt album al trupei este „Brighter Wounds” lansat în luna februarie a acestui an.

Les Elephants Bizarres revin pe scena Hard Rock Cafe, de la ora 22.30. Trupa a luat cu asalt scena muzicii de rock alternativ în 2010 cu LP-ul de debut, „Hello”. Primul lor single, „Hello! Says the Devil!” a rămas pe locul 1 în topuri timp de șapte săptămâni la rând. În 2011 și 2012 trupa a plecat în turneu în întreaga țară și a lansat mai multe single-uri: „Smile”, „Wish You Were Here” (piesă ce a fost folosită pe coloană sonoră a peliculei „KIDDO”, primul film interactiv românesc) și „Nu mă opri”. „Nu mă opri” a devenit instantaneu un hit, fiind prima piesă alternativă cu versuri în limba română ce a stat în topurile unui radio mainstream câteva săptămâni la rând. În 2014 a lansat cel de-al doilea album, “Zoologic”, și a fost invitată să cânte la importante festivaluri de muzică din România, deschizând concertele pentru artiști ca: Billy Idol și James Blunt. Membrii trupei sunt: Ștefan Matei (vocal), Enver Mamut (chitară), Tudor Amarandei (synth/clape), Mario Nichiforescu (bas) și Alexandru Badea (percuție). În 2018 trupa a revenit cu un single ce a schimbat puțin direcția cu care elefanții își obișnuiseră fanii – “Something in Your Eyes” – o piesă cu tente electro mult mai accentuate, o colaborare cu rapper-ul american, Kent Archie.

Sâmbătă 6 octombrie

Seară cu 5 concerte în Club Quantic, ZOB, Recycle Bin, Ura De După Ușă, Suburbia11 și Brute (foto). ZOB este o formație de muzică rock și punk-rock. A debutat în 1993, printr-un concert organizat de fundația „Corupted Morals”. În 1995 este lansat un single, iar anul 1996 marchează apariția discului „Parodisiac”, o culegere de parodii ale unor piese celebre. În 1998, ZOB lansează albumul „Telenovelas”, cu care ocupă locul 1 în mai multe topuri de specialitate. În decembrie 2000 lansează albumul „III”. La Premiile Industriei Muzicale 2001, acest material discografic a fost declarat cel mai bun album de rock alternativ. Recycle Bin este o trupă de ska-punk și punk-rock, ce a luat naștere în 2007. Este formată din Bitza (chitară, voce), Grim (bass), George (chitară, backing vocals) și X-u (tobe, backing vocals). Ura De După Ușă este o trupă de harcore, punk și trash metal, înființată în 1993. Membrii Ura de După Ușă sunt: Costache Ioan (voce), Bogdan Constantin Cristea (bass), Raul Berghea (chitară), Carol Alexandru (chitară) și Paring George (tobe). Suburbia11 a luat naștere în Sibiu în anul 2015 și de atunci nu doar că încântă publicul cu muzica sa, dar și oferă interpretări pline de energie, astfel încât devine aproape imposibil să rămâi nemișcat la auzul vreunei piese. Vibe-ul transmis este încărcat de pozitivitate și veselie, îmbrăcând versuri cu mesaj. Acestea sunt scrise în spaniolă, engleză și română și vorbesc despre anumite aspecte reale, sociale, umane, presărate cu umor fin și ironie. Brute este o trupă din București, înființată în 2014. Muzica sa este îndreptată spre genul punk, cu influențe de alternative. Brute înseamnă Danny DMT (chitară, voce), Mihai (bass, voce), Andrei (chitară) și Bobby XTC (tobe).

Din ciclul Contemporary Jazz în Grădină, în Grădina Sticlarilor are loc o seară de jazz cu Mircea Tiberian, Diana Miron și Sian Brie în atmosfera răcoroasă, de seară, a grădinii. Cu o experiență diversă și colaborări naționale și internaționale multiple, cei trei se reîntâlnesc on and off în acest trio pe parcursul mai multor ani, sub umbrela comună a gustului pentru compoziție spontană în jazz. Piesele cântate își păstrează caracterul de organism viu. Reacționează și sună mereu diferit, în funcție de timp și spațiu. Mircea Tiberian este unul dintre cei mai prolifici muzicieni români de jazz cu multe albume la activ, compozitor și profesor mentor, fondator al secției de Jazz la Conservatorul din București. Sian Brie este chitarist de jazz ancorat în zona de experiment sonor. După rezidențele în Berlin și Londra se pregătește să lanseze primul său album alături de muzicieni britanici și polonezi. Diana Miron este improvizatoare, vocal coach, artist vizual și compozitoare de muzică de teatru, a studiat jazz și apoi și-a urmat pasiunea pentru sunete noi colaborând cu nume importante din scena de muzică contemporană.

Concert de Jazz Manouche la Craft și Draft , Strada Gabroveni 61, cu Greg Martin și Victor Podeanu, de la ora 21.00.

La Hard Rock Cafe, concert plin de ritm și energie, cu Over Band, de la ora 22.30. Va fi “o seară de neuitat, cu piese pop-rock puternice și explozive, hituri celebre din repertoriul Pink Floyd și acorduri de blues, numai bune pentru dans. Trupa reunește patru muzicieni cu experiență, care cuceresc publicul prin repertoriul variat, interpretarea autentică și dăruirea cu care transformă fiecare apariție într-un adevărat spectacol”.

Duminică 7 octombrie

The Mono Jacks vin la #LoveisintheArt 2018, de la Clubul Țăranului, la ora 20:00. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

De la ora 21.00, Orkid va susține un concert în Expirat Halele Carol. Orkid este un proiect muzical și cinematic, în care se pune accentul și pe imagistica formației – atât în concerte, cât și în afara lor. Cei patru membri influențați de punk, blues și progressive rock sunt Vlad Ilicevici – voce, chitară, uke, clape, Radu Pop – tobe & graphic design, George Frătica – chitară bass și Delia Poparad (chitară). Trupa are la activ albumul „Standing Still In The Dark” (2016) și EP-ul „Suruaika” (2018).

Amaro Del live la Taverna Sârbului. Cea mai îndrăgită trupă gipsy din Belgrad ajunge la noi pentru un festin muzical, de la ora 19,30. Rezervă din timp și vino la concertul Amaro Del, la Taverna Sârbului – Tipografilor 31. Rezervă un loc la 021 490 60 50 / 0727 353 353. Şliboviţă din partea casei.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră