Unde mergem? Concerte din acest weekend

18 Noi 2016 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din acest weekend

Vineri, 18 noiembrie

The Intermission revine cu a treia ediţie din cadrul concertelor concept Progressive Soldiers, în club în Quantic. După două prime ediţii şi un turneu prin ţară cu trupe deosebite pe latura de progressive de la noi, cum sunt Axial Lead, Red Magnetic, Subliminal Damage, Asemic, Untold Faith, AltF4 şi Mindcage Escape, mergem mai departe cu cea mai mare ediţie pusă la cale de către noi până acum şi adăugăm listei pe White Walls (foto), smallman (Bulgaria) şi Blame Hofmann - Tool Tribute. Pentru cei care ni se vor alătura acum pentru prima oară, spunem că Progressive Soldiers doreşte, mai presus de a deveni o obişnuinţă concertistică a fanilor genului progressive, să fie o comunitate care reuneşte în special trupe de progressive, de vază sau aflate la început de drum, în mijlocul unei atmosfere de prietenie şi relaxare pe valuri de tonalităţi progressive, de la rock la metal şi instrumental. Progressive Soldiers vrea să ofere fanilor genului o şansă de a participa la concerte 100% prog în urma cărora să simtă că au regăsit în cadrul lui tot ceea ce îşi doreau de la un astfel de concert. Pe perioada concertului, între pauze, înainte şi după terminarea concertului vom pregăti, cum v-am obişnuit, un playlist special de prog, de la anii ’70 şi până în prezent. Program : ora 20:00 – acces public, 21.30 – 22.15 – Blame Hofmann, 22.25 – 23.10 – smallman, 23.30 – 00.30 – White Walls, 00.30 – Afterparty. Intrarea-30 de lei.

byron va susține un concert la Fratelli Studios, începând cu ora 21:00, eveniment ce face parte din turneul național aniversasr, de 10 ani de activitate. byron cântă rock cu influențe diverse şi s-a înființat în 2006 și a lansat de atunci 6 albume de studio și trei DVD-uri live. Grupul se reîntoarce la un sound art rock, cu compoziții și aranjamente complexe punând în valoare duo-ul dintre chitara electrică și pian, împreună cu vocea puternică și hipnotică a solistului Dan Byron. Pentru formația care împlinește 10 ani de activitate în acest an este cu siguranță cel mai complex și mai matur produs muzical de până acum. Biletele la concert byron sunt 30 de lei, în presale.

Mircea Vintilă cântă la Hard Rock Cafe, începând cu ora 22:30. Cavalerul rimelor cu tâlc, acompaniat de trupa Brambura, ne invită să petrecem împreună o seară plină de umor, de vorbe meşteşugite, muzică bună şi refrene care ne vin în minte la tot pasul. „Miruna”, „Popa Nan”, „Hanul lui Manuc”, „Adio, deci pe curând”, „Peste răbdări”, „Musette” sunt numai câteva dintre motivele care vă vor face să zâmbiţi, să cântaţi, să fiţi melancolici şi să visaţi la timpurile când toate erau la locul lor. Biletele sunt VIP - 100 lei (întâlnire cu artistul, poză și poster semnat plus cadou din partea HRC), Categoria I - 60 lei (loc la masă în fața scenei) şi Categoria II - 40 lei (loc la mese în sală)

Irina Popa & The Sinners live la Clubul Taranului Roman, de la ora 21.00. Solista Irina Popa este acompaniată de Cornel Cristei – claviaturi, Iulian Vrabete – bass. Invitati: Titi Herescu – tobe; Crin Grigore – chitară.

Ediţia cu numarul 7 din seria Friday Fresh Fest ii aduce la #alllive pe: The Amsterdams, Cats in the Rain si Umbra. Are you #alllive?

Mergem @ club Fabrica - sala Claudiu Petre #findme, unde facem o petrecere pana dimineata in zori, care are ca scop strangerea de fonduri + haine pentru copiii si adultii pe care Fundatia Hospice - Casa Sperantei ii are in grija. Mai multe detalii la http://www.hospice.ro/doneaza/ . Cum se procedeaza? La ora 22.00 vii la Fabrica, platesti o donatie minima de 5 lei, primesti o bratara de acces + un shot din partea casei. De asemenea, daca ai pe acasa haine pe care nu le mai porti, adu-le la Fabrica, iar noi le vom da mai departe catre cei care au mai mare nevoie de ele decat tine. Pentru cei mai darnici dintre noi, in sala vor exista urne pentru extradonatii. Vrem ca aceasta petrecere sa devina in cel mai scurt timp o traditie (o data pe luna) si sa ajutam cat mai multi oameni, care chiar au nevoie de acest lucru! La muzica vrem sa aducem cei mai multi ESCU din lume. Vinerea asta se va ocupa Gabi Georgescu (E.M.I.L./Niste Baieti).

Emeric Imre si Jimi El Laco va aşteaptă la concertul ce va avea loc la Spice Club, de la ora 19.30 . Sustinere artisti 25 de lei.

Seria de spectacole la Chez Gabi continuă cu un concert sustinut de trei nume importante ale folkului actual: Dana Florian, Dan Manciulea si Nicu Zotta. Va asteptam, ca de fiecare data, sa petrecem o seara reconfortanta, bucurandu-ne de vocile si cantecele celor trei artisti si prieteni. Nu uitati sa sunati la 0724 78 73 78 pentru detalii si rezervari.

La Serendipity art, coffee & tea, de la ora 22.00, Mădălina Petre ne propune o călătorie muzicală împreună cu vocea și chitara sa. Participarea la eveniment se face pe bază de rezervare. Telefon: 0743 283 342 – zilnic între orele 14,00 – 00,00. Email: events@serendipity-tea.ro

De la ora 21.00, vom ancora în portul Club Stuf Vama Veche şi vom lansa la apă videoclipul piesei “Altceva”, al trupei The River. Continuăm cu un live, o navigare energică prin muzica blues/rock, cu piese proprii dar şi standarde de blues-rock recunoscute (Eric Clapton, Joe Bonamassa, John Mayer). Dacă vrei să navigăm împreună, confirmă prezenţa ta printr-un scurt “going” iar noi te vom aştepta cu valuri cu tot. Intrarea liberă! Fii primul care vede “Altceva”!

Sâmbătă 19 noiembrie

O nouă ediție a evenimentului „We Are The Alternative” va avea loc la Arenele Romane (cort încălzit) şi se va desfăşura dupăurmătorul program: Acces public: ora 19:00, RUNNA 19.30, AEON BLANK 20.10, LUNA AMARĂ 21.05, GRIMUS 22.20, URMA 23.35. Dacă în anul 2014 am avut parte de o ediție care a dorit să scoată la lumină cei mai valoroși artiști tineri „alternativi" din România, anul acesta pe scena de la Arenele Romane vor urca trupe cunoscute pentru publicul român, care cu siguranță nu mai au nevoie de nicio prezentare.

Oigan, cunoscut din proiectele Talitha Qumi, Kumm, Songs For Drella, Sex With Onions, Moon Museum, RATB, susţine un concert solo, în Clubul Ţăranului, de la ora 22.00. Cate putin din toate si mai mult decat atat, in niste variante "stripped to the bone". Bilet: 30 de lei.

De la ora 22.00 Moonlight Breakfast are concert în Jazz Pong, unde intrarea este 40 de lei în avans şi 55 de lei în seara evenimentului. Înainte de Bazooka - producer, plays drums, keys, sampler, clarinet, Adiţă - keys, guitar, bass, sampler, Christie - vocals, keys, sampler şi Dan (Les Ateliers Nomad)- Visual Artist evoluează Nopame. Afterparty cu Profet & Alex BZN

Amina Claudine Myers cântă în Sala Mare ARCUB, începând cu ora 19:30, când va prezenta noul album, „Sama Rou - Cântece din sufletul meu”. Evenimentul face parte din noul program, Jazz @ ARCUB – ARTIST IN RESIDENCE. Biletele sunt 50 de lei- acces general şi 25 de lei- elevi, studenți, pensionari. Amina Claudine Myers aduce în prezent melodii spirituale tradiționale ale Sudului Statelor Unite, conectate cu rădăcinile sale din Africa.

Studentpub™ implineste 5 ani. Se vine cu mic, cu mare in pelerinaj catre Templu. Pe langa berea care va curge-n valuri inca de la primele ore ale diminetii avem si o cantare live la ora 20:00 cu Trupa Tribut. Studentpub dă câte o bere la fiecare pacient de dimineata si pana a doua zi de dimineata. Atentie, se lasa greu!

Between Colors ne invită la lansarea primului album, "M.A.D.", ce va avea loc în cadrul unui concert cu totul special, de două ore, în Club Quantic. Showul va include invitati, proiectii, scenografie si multe alte surprise. În deschidere vor evolua trupele Recursive Delusion şi Fallen. Intrarea va fi liberă.

Expozitia lui Francisc Chiuariu “Closing with Music” este a treia personala la AnnArt si reuneste un fond impresionant de 58 de lucrari in ulei pe panza, insotit de o bogata mapa de schite de pictura – precum si, tot sub semnatura artistului, de proiectul video Levitate. De la ora 17.00, violonistul Horia Văcărescu va interpreta celebra lucrare “Ciaccona” (15') a lui Bach.

Soul Serenade are concert în Jazz Pong, de la ora 21.00. Trio-ul acustic ofera o combinatie aparte intre chitara slide, voci, mandolina, muzicuta si tamburina care te va purta de pe strazile din Chicago pana pe drumurile prafuite din sud. Componenta: Adelina Chivu – voce,kazoo, Andrei Rotariu – voce, chitara, muzicuta si tamburina, Codrut Andrei – mandolin. Acces: 20 lei presale pe eventbook.ro sau 30 lei la intrare.

Macanache si The Putreds prezintă la alllive Saturday Sounds: Macanache & The Putreds/ DJ Oldskull/DJ Mercore vor fi super #alllive la platane.

Duminică, 20 noiembrie

Plamena Mangova va susține un recital de pian la Ateneul Român, începând cu ora 19:00. Recitalul solo va cuprinde lucrări de Brahms, Chopin, Liszt și Ginastera, fiind precedat de un pre-concert talk susținut de muzicologul Saviana Diamandi la ora 18.30. Intrarea este 40 de lei. Pianista Plamena Mangova, laureată a unor prestigioase concursuri, și-a început cariera internațională imediat după câștigarea Premiului II la extrem de dificilul Concour Reine Elisabeth, la Bruxelles în 2007. În același an apare și primul CD al pianistei, care obține una dintre cele mai râvnite distincții pentru înregistrările pe disc, premiul Diapason d'Or. Formată la clasa marelui Dimitri Bașkirov, Mangova cântă în prezent alături de orchestre de pe întregul mapamond - Rotterdams Philharmonisch Orkest, Orchestre Philharmonique de Radio France, Orchestre National de Belgique, BBC Philharmonic, Tchaikovsky Symphony Orchestra, Philharmonie Luxembourg, Saint Petersburg Philharmonic Orchestra, Hong Kong Sinfonietta, Tokyo Philharmonic Orchestra, Verbier Festival Orchestra - și sub bagheta unor mari personalități ale artei dirijorale, Sir Colin Davis, Myung-whun Chung, Emmanuel Krivine, Maxim Vengerov, Jean-Bernard Pommier, fiind doar câteva dintre acestea.

E-An-Na revine la București, în Club Fabrica, pentru un concert special în care va fi lansat EP-ului de debut. Evenimentul va avea loc începând cu ora 20.00, iar invitate sunt formațiile Gray Matters & Pyroblast. Biletele – în număr limitat- sunt disponibile exclusiv prin www.AmBilet.ro la următoarele preturi: presale - 20 de lei, în ziua concertului – TBA

La Ceainaria ARTea, de la ora 19:30, concert cu parfum franțuzesc, cu totul inedit în București: French Swing-Jazz & Tango, alături de: Diana Tudor (voce) și Alexandru Burcă (pian) Suport artistic:25 lei, Rezervari: 0773 303 113

Alte stiri din Muzica

Ultima oră