Unde mergem? Concerte din acest weekend

26 Feb 2016 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din acest weekend

Vineri, 26 februarie
La Arenele Romane, una dintre cele mai bune trupe de rock alternative de la noi, Grimus (foto) sărbătoreşte 10 ani de activitate. Alături de Grimus, pe scenă vor urca byron, Les Elephants Bizarres, The Mono Jacks şi Toulouse Lautrec. Grimus are la activ trei albume (Panikon - 2008, Egretta – 2011, Emergence - 2014) și numeroase participări la cele mai importante evenimente din România, dar și la festivaluri din UK, Serbia, Ungaria, Polonia, Italia sau Austria. Grimus a primit numeroase premii, printre care se remarcă cel obținut în 2014, Best Indie Alternative Rock Song pentru piesa „High”, în cadrul Independent Music Awards Vox Populi Poll.

Omul cu Şobolani revine pe 26 februarie, în Club Control, unde urmează să lanseze un nou videoclip. Înfiinţat în 1997 la Constanța, OCS a ajuns o trupă emblematică a unei generații nonconformiste. În cei 15 ani de activitate, OCS a înregistrat nouă albume: Razna (1999), Ne punem în cap (2001), Mâinile sus! (2002), OCS tv (2004), Best before 2005 (2005), Superparanoia (2006), Dansăm legați la ochi cu spatele la zid (2009), Retro (2011), Marea Căutare (2013).

Maria Radu împreună cu trupa sa va cânta vineri, în Hard Rock Café, unde îşi va prezenta cea mai nouă piesă, intitulată „Stay”. Înainte de cariera solo, Maria Radu a fost solista trupei Van Noizz, după care a avut numeroase colaborări cu Direcţia 5, Vank şi Blazzaj. A avut câteva hituri precum „Pas cu pas”, „Lângă inima mea, vine inima ta” sau „M-am îndrăgostit un pic”

Cântăreţul Arash revine în România alături de band-ul său și susține un concert pe 26 februarie, la Sala Palatului. Organizatorii spun ca va fi un show grandios de muzică live, cu ecrane uriașe, proiecții laser, lumini inteligente și multă energie pozitivă. Născut în Iran şi stabilit în Suedia, Arash a avut o serie de hituri în topurile internaţionale, cel mai cunoscut fiind “Broken Angel”.

Life On Mars este trupa-surpriză a scenei de cover. Repertoriul nu este în nici un caz cel la care te-ai putea aștepta, piesele alese fiind cântate cu mult dinamism. Iar faptul că vocile sunt două, ambele feminine și ascunse sub înfățișări atrăgătoare, este elementul suplimentar ce aduce publicul din nou. Și din nou... Life On Mars -vineri, seara, ora 22.00 în Club Pasaj.

Sîmbătă, 27 februarie
Trupa k-pop History va concerta în premiera în România la Palatul Național al Copiilor, începând cu ora 19:00. Considerată formația cu cea mai rapidă ascensiune în genul k-pop, History a luat naștere în 2013, fiind primul „male idol group” din Korea. De Sud, bineînţeles.

The Mono Jacks suține un nou concert în Control Club, având ca invitați pe Dor Mărunt. Infiinţat in 2008 la inţiativa lui Doru Trăscău, grupul a inregistrat în 2010 un album, urmat de doua EP-uri. A urmat o pauză, după care, anul trecut Mono Jacks revine pe scenă şi înregistrează un nou single, ‘Tablou’.

Artan- Adrian Pleşca -voce, Suedezu’ -Răzvan Moldovan- chitară, Andrei Bărbulescu- tobe şi Adrian Borţun –bass cântă în club Pasaj. După,cum spune Artan, “Partizan este un produs 100% românesc şi reprezintă suflul natural al străzii bucureştene. Partizanii se feresc de tot ce înseamnă satiră sau critică la adresa oamenilor obişnuiţi. Aduc situaţii din dimensiunea reală şi le transpun în una ştiinţifico-fantastică”. Cu două albume, un single, pe bune, şi trei videoclipuri (în formula extinsă, de sextet), Partizan a intrat în galeria celor mai importante formaţii rock originale din ţara noastră. Discul long play “Am cu ce” s-a vândut în peste 70.000 de exemplare.

Green Hours prezintă Some Day My Prince Will Come, un concert de jazz standards, blues, bossa nova, in interpretarea Mădălinei Petre – vocal, Alex Man – chitară şi, invitat special, Emil Bîzgă – trompetă
Una dintre cele mai iubite cântăreţe de fado din Portugalia, Ana Moura cântă la Sala Palatului, concertul fiind inclus în turneul de lansare al noului album, intitulat “Moura” şi apărut la finalul lunii noiembrie 2015.

Diamonds Are Forever, L.O.S.T. și For the Wicked vor concerta în Club Fabrica, în cadrul unui nou eveniment Dark Side Nights. Diamonds Are Forever este o formație metal din Cluj, lansată în 2011 când înregistrează primul EP. Discul este promovat prin turnee naționale şi mai apoi prin Europa. Premiile obținute le deschid calea către concerte cu artiști renumiți ai genului: Unearth, Sepultura, Suicide Silence, Veil of Maya, Betraying the Martyrs, Cancer Bats și mulți alții.

Ovidiu Ioncu „Kempes”, una dintre cele mai bune voci din rockul românesc, revine alături de trupa ce îi poartă numele într-un concert la Berăria H pe 27 februarie. El va interpreta melodii precum „Motociclist”, „Loc pustiu”, „Efemer” sau „Regăsire”.

O nouă ediție Sonor va avea loc la Arenele Romane pe 27 februarie, începând cu ora 20:00. Pe scenă vor urca trupele Subcarpați, Cred Că Sunt Extraterestru, Basska și Zekarjah.

Duminică, 28 februarie,
La Green Hours cântă Mircea Tiberian Trio, adică Mircea Tiberian – piano, Michael Acker - double bass şi Tavi Scurtu – drums

În club Control, raperul Cedry2k (SEDRIC pe numele său Marius Stelian Crăciun) îşi lansează albumul "România Furată". Cedry2k îi va avea ca invitaţi pe Haarp Cord, Deliric 1, Vlad Dobrescu, Rashid şi Chronic, care au şi colaborat la album, iar unii dintre ei vor cânta în deschidere, cum ar fi Chronic şi Haarp Cord.

Primul concert din Bucureşti în 2016 al grupului german farfarello are loc la Clubul Ţăranului , unde Mani Neumann şi Ulli Brandt vor prezenta, în premieră, şi piese de pe noul lor album „ZeitZone”, lansat toamna trecută, dar şi lucrări mai vechi. Cu 20 de albume la activ şi peste 4.000 de concerte în întreaga lume, farfarello şi-a câştigat fani în toate ţările unde a concertat, cu un mix între folclor est ‐ european, jazz, rock şi muzică clasică, pe acorduri de vioară şi chitară. Dacă Mani Neumann, supranumit în Germania Der Teufelsgeiger („Violonistul Diavolului“), este considerat un maestru al viorii, celebru în România şi ca urmare a activității sale în legendara formație Phoenix (1978-2008), Ulli Brandt reuşeşte să interpreteze, la o chitară acustică, atât armonia, cât şi bassul.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră