Unde mergem? Concerte din acest weekend

22 Apr 2016 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din acest weekend

Vineri 22 aprilie

Grupul Ura De După Ușă (foto) revine în actualitate cu un album nou, intitulat „Cicatrice”. Concertul de lansare este în club Pasaj, iar pentru a fi cântarea mai cu spor, vine și Bullet Proof în deschidere. Ura De Dupa Uşă este prima trupă românească de după 1989 care a îmbinat punkul cu heavy metal, fiind în anii 90 printre cele mai populare trupe din underground, alături de Altar şi Tectonic.

Z.O.B. prezintă: „Un fel de acustic" în club A, un spectacol calm și suav pe alocuri, în care veți asculta binecunoscutele piese ale grupului bucureştean într-o interpretare deosebită. Cu această ocazie îl veți întâlni pe cel mai nou component Z.O.B. Intrarea la concert este 20 de lei.

În clubul Barfly concert Partizan. Istorie pe scurt: “În 1982, doi prieteni de o viaţă, născuţi în aceeaşi zi, au făcut o formaţie...”.Timpuri Noi..Dan Iliescu alege să părăsească trupa după turneul din 2001.. “De ce nu ne numim Timpuri Noi, Artane?”, “Nu vreau să ne numim Timpuri Noi fără Danuț”...... şi trupa şi-a schimbat numele în Partizan. Şi în locul lui Danuţ, a revenit în trupă Răzvan Moldovan, “fratele” lui Artan.

Îndragita interpretă belgiană Lara Fabian revine în România pentru un nou concert la Sala Palatului. Artista a ales țara noastră ca una din primele destinații ale turneului "Ma vie dans la tienne”, vare este şi titlul noului ei album apărut în noiembrie trecut. Realizat în colaborare cu compozitorul David Gategno (care a lucrat şi cu Céline Dion), discul este dedicat fiicei, soțului și celei mai bune prietene. În acelaşi timp, marchează întoarcerea la originile muzicale ale artistei, între balade romantice și cântece pop care îi pun vocea extraordinară în valoare.

Unul dintre cele mai interesante grupuri din Europa, cvartetul Eyot din Serbia cântă în clubul Jazz Pong. Fără să se încadreze în vreun gen anume, Eyot reuşeşte un mix eclectic frumos care curge de la rock la jazz, punk și ambinet. Concertele lor sunt pline de energie și emoție, reprezentând o experiență unică.

La Arenele Romane va fi o seară de pomină în compania Generalului Levy, a trupelor Subcarpați, The Fresh, Deeproots şi a Fraților Grime. Pionier al culturii jungle, General Levy – din Marea Britanie are o prestaţie aflată la punctul de întâlnire dintre jungle, hip hop, funk și soul, “o experiență unică în viață”.

Solistul Mihail, alături de trupa sa îşi prezintă la Hard Rock Cafe întregul repertoriu alcătuit dintr-un mozaic de elemente funk, blues, pop și rock alternativ. Născut în Republica Moldova şi stabilit la Cluj, Mihail a făcut senzaţie cu piesa „Mă ucide ea”, devenit mare hit iar el, mare vedetă. Concertul este sold out.

Marius Mihalache propune o întoarcere în timp, în perioada de început al jazzului dansant, plin de viaţă şi bună dispoziţie În spectacolul din H, alături de el va urca pe scenă Arabela Nicolau. Excepţional artist al ţambalului, Mihalache a început să cânte la vârstă de 6 ani, iar la 17 ani interpreta pe scena operei Scala din Milano arii celebre compuse de Rahmaninov, Chopin, Schuman, Schubert sau Mozart. Se mai poate spune că este muzicianul care a reuşit să confere ţambalului valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile, rivalizând cu sonorităţile specifice muzicii clasice.

Sâmbătă, 23 aprilie

În Clubul Ţăranului, grupul clujean Jazzybirds are concertul de lansare al celui de-al doilea album, ce poartă titlul „On the Road”. András Szép - pian, keyboards Attila Antal - double bass, bass, Domokos Csergő - tobe, percuţie şi Kriszta Koncz – voce formează Jazzybirds.

La Green Hours, vine tot un grup din Cluj, intitulat Straight From the Bottle. Alcătuit din Bogdan Mezofi (solistul Grimus) – vocal, Bogdan Cristea – chitară, Andrei Gheo – bass şi Bajusz Gabor – baterie, Straight From the Botttle cântă blues electric, pe urmele lui Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Joe Bonamassa sau Popa Chubby.

Corul Naţional de Cameră Madrigal – “Marin Constantin” susţine în Sala Mare a Ateneului Român, tradiţionalul Concert de Paşte, dirijat de Anna Ungureanu. Programul include celebrul “Florilegiu bizantin” compus de Maestrul Marin Constantin, precum şi lucrări din repertoriul clasic şi contemporan.

Trupa rap & roll Sunet Fin îşi lansează în club fabrica primul material discografic, EP-ul "Muzica Nu Moare EP". Stelian Teodorescu (voce), Alexei Rus (chitară), Robert Munean (bass) și Vladimir Popici (tobe) vor ave în deschidere pe OBLX & MP13 și trupa Relative din Cluj (rapcore /punk/rap-metal)

Alternosfera concertează în clubul otto.Bucharest având în deschidere pe NotSoCommonDj și trupa Harlequin_Jack.

Sonor se întoarce cu o nouă ediție ce va avea loc la Arenele Romane, având pe afiş artişti electro hip hop precum Macanache, CTC, Gojira & Planet H şi Alan & Kepa. Cu acest prilej, Gojira & Planet H lansează albumul "Marea băietzeală", despre care au spus că va include "hituri electronice intergalactice".

Duminică, 24 aprilie

Green Hours prezintă recitalul Emil Bîzgă Quartet intitulat April in [petit] Paris. Considerat unul dintre cei mai valoroşi trompetişti români, Emil Bîzgă şi-a desăvârşit studiile muzicale la Conservatorul din Bucureşti. Cu un master în trompetă clasică la Malmo şi trompetă de jazz la Hanovra şi Universitatea Rutgers din New Jersey, Emil Bîzgă îmbină muzica clasică cu jazzul sau folclorul balcanic.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră