Tina Turner, diagnosticată cu cancer. Soţul i-a salvat viaţa

08 Oct 2018
Tina Turner, diagnosticată cu cancer. Soţul i-a salvat viaţa

Celebra cântăreaţă Tina Turner a dezvăluit că soţul ei i-a salvat viaţa, oferindu-se să-i doneze un rinichi. Artista, în vârstă de 78 de ani, a suferit un transplant. Tina Turner dezvăluie în autobiografia „My Love Story”, care urmează să fie lansată la 15 octombrie, că a fost diagnosticată cu cancer, iar pentru că a renunţat la tratamentul tradiţional în favoarea unuia homeopatic, starea ei s-a înrăutăţit.

În autobiografia sa vedeta povesteşte cum atunci când sănătatea a început să i se deterioreze, soţul său i-a fost alături, oferindu-se să îi doneze un rinichi.  Cântăreaţa, care s-a căsătorit în 2013 cu Erwin Bach, directorul unei case de discuri cu 16 ani mai tânăr decât ea, a mărturisit că în decembrie 2016 "rinichii săi funcţionau doar în proporţie de 20%, iar starea lor se deteriora rapid". "Erwin m-a şocat spunându-mi că vrea să-mi doneze un rinichi. Nu puteam să cred şi sunt momente când încă nu pot să cred. Am fost copleşită de generozitatea ofertei sale", mărturiseşte artista în memorii.

"Când s-a gândit la viitorul său, s-a gândit la mine. 'Viitorul meu este viitorul nostru' mi-a spus el", a adăugat artista.

Tina, care a avut anterior o căsătorie în care nu de puţine ori avut de îndurat abuzurile lui Ike Turner, îşi încheie autobiografia cu o pledoarie pentru donarea de organe.

În 1985, după aproape un deceniu de când îl părăsise pe Ike Turner, l-a întâlnit pe Erwin Bach. Cu 16 ani mai tânăr decât ea, cei doi s-au simţit imediat atraşi unul de celălalt.

„Eram cam obraznică pe vremea aceea”, scrie Tina Turner, citată de revista People. „Într-o noapte, mi-am spus: îl voi întreba. M-am uitat la el - atât de arătos în cămaşa lui Lacoste, cu blugi şi mocasini fără şosete - şi am şoptit: «Erwin, când vii în America, vreau să faci dragoste cu mine». M-a privit de parcă nu putea crede ce a auzit. Nici eu nu puteam să cred ce am spus”.

În ciuda statutului ei de superstar, Tina recunoaşte că deseori a avut probleme cu încrederea în sine când nu se afla în lumina reflectoarelor.

„Nu am fost niciodată una dintre acele femei care trebuiau să facă sex indiferent. Am făcut pauză şi un an, să fiu sinceră. Am fost mereu neliniştită atunci când am început o relaţie. Dacă ar fi fost dezamăgit de adevărata eu?”.

Până la începutul anilor 1990, cei doi au locuit în Koln (Germania), înainte ca Bach să fie nevoit de munca lui să se mute în Elveţia, unde trăiesc în prezent.

Deşi ea a refuzat prima propunere, s-au căsătorit în 2013, după o relaţie de mai mult de 26 de ani.

Turner a suferit un atac cerebral la 3 săptămâni după nuntă. Fără să îşi dea seama de gravitatea stării sale, a încercat să plece din cabinetul doctorului.

„Atunci am descoperit că nu mă puteam ţine pe picioare. Mi-era prea ruşine să cer ajutor. Picioare şi muşchi de oţel de la dans, dar nu aveam puterea să mă ridic. Terifiată, m-am târât până la o canapea, tot timpul gândindu-mă că nu mi-o pot imagina pe Tina Turner paralizată. M-am îndoit că aş mai fi putut purta vreodată tocuri, să nu mai vorbim despre dansat cu ele”.

Au urmat luni de fizioterapie pentru a învăţa să meargă din nou şi să-şi folosească mâna dreaptă, însă artista subliniază că efectele psihologice au fost mult mai rele: „Mă simţeam mizerabil. Lupta pentru a mă recupera mă lăsase fără niciun pic de energie şi vitalitate“.

În plus, medicii au descoperit că are o tensiune arterială ridicată motiv pentru care rinichii ei funcţionau doar în proporţie de 35%. I-a fost prescris un tratament, însă din cauza efectelor secundare ale medicamentelor, Tina Turner s-a orientat „în mod prostesc“ către remediile homeopatice, o decizie ce aproape că a costat-o viaţa.

Tratamentul homeopatic a dus la înrăutăţirea stării sale, iar la scurt timp rinichii i-au cedat aproape complet, nu mai putea să se deplaseze sau să se hrănească.   

„A fost o mare, mare greşeală. Când i-am mărturisit ce făcusem, medicul meu a fost şocat. Mi-a spus că mi-am distrus complet rinichii. Consecinţa ignoranţei mele a fost o chestiune de viaţă şi de moarte. Vreau să fie clar că nu condamn homeopatia. De fapt, am fost tratată cu succes de un medic homeopat în 1969, când am fost diagnosticată cu tuberculoză. Dar de data aceasta aveam o vârstă mai înaintată şi o boală mult mai gravă. Dacă nu aş fi renunţat la tratamentul tradiţional, dacă, dacă... Decizia mea prostească mă va bântui toată viaţă, însă Erwin nu mi-a reproşat-o nici măcar o dată“, a povestit vedeta.   

Diagnosticul a fost crunt: cancer intestinal în stadiu incipient, care a dus la eliminarea unei părţi a intestinului. Tina Turner a dezvăluit şi că starea ei de sănătate i s-a deteriorat atât de tare şi se simţea atât de rău încât s-a gândit la sinuciderea asistată, care este legală în Elveţia, şi chiar s-a înscris în Exit International, organizaţie care se ocupă de astfel de cazuri. 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră