Seară magică cu Al Di Meola la Târgu Mureş

16 Aug 2015
Seară magică cu Al Di Meola la Târgu Mureş
Ediţia jubiliară “Harmonia Cordis” s-a încheiat sâmbătă seara în Piaţa Teatrului din Târgu Mureş printr-un moment de graţie, concertul Al Di Meola. Până ca marele chitarist să urce pe scenă, seara a fost deschisă de recitalul tinerilor laureaţi, Tudor Gliga şi Orosz Dávid. Aflăm de la Alin Zaharie că “Gliga a început studiul chitarii clasice la vârsta de 14 ani cu Ene Ovidiu.

A terminat Liceul de Artă din Târgu Mureş în anul 2014 la secţia de instrumente, chitară clasică. În acea perioadă a participat la diverse festivaluri și concursuri muzicale. Momentan studiază la Facultatea de Arte din Oradea cu profesorul Beke Istvan. Orosz Gergő Dávid este student la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. A participat cu success la olimpiade, festivaluri şi concursuri naţionale internaționale de chitară, la numeroase evenimente culturale, ca solist cât şi cu formația de muzică de cameră. Participă în fiecare an la festivalul Harmonia Cordis.

Seara a continuat  cu trio-ul care-l are în frunte chiar pe sufletul festivalului, Beke István Ferenc, respectiv Harmonia Cordis Trio, format din Beke István Ferenc -chitară, Enzed Károly-percuţie şi Szántó Lóránd –vioară. Momente muzicale de excepţie aduse de de cei trei muziciani, coordonaţi perfect Beke Istvan au fost aplaudate la scenă deschisă de întreaga piaţă, devenită neîncăpătoare pentru public. Momentul mult aşteptat a fost recitalul Al Di Meola, însoţit pe scenă  de Peo Alfonsi (Italia)  –chitară şi Kaszàs Peter (Ungaria)-percuţuie, trioul magic al serii de încheiere a festivalului Harmonia Cordis. Un astfel de moment nici nu era visat de prea mulţi până în urmă cu ceva ani, un concert live în aer liber Al Di Meola la Târgu-Mureş.

Iată că vara lui 2015 a făcut posibil acest lucru, eforturile celor care se îngrijesc de un deceniu de acest festival dând binemeritatele roade,  un nume de referinţă în muzica mondială în concert la ediţia jubiliară a festivalului. Al Di Meola a urcat pe scenă , nu doar cu instrumentele şi colegii de trupă ci şi o poftă de cântat care s-a văzut, simţit şi trăit la fiecare acord, la fiecare piesă. Recitalul a adus compoziţii de pe ultimul album de studio  <Elysium> apărut chiar în acest an, dar artistul nu putea să-i uite şi pe mai vechii săi ascultători, aşteptările acestora în materie de compoziţii mai vechi Al Di Meola fiind răsplătite din plin, <Mediterranean Sundance> fiind una din bijuteriile serii de sâmbătă.”

Alte stiri din Muzica

Ultima oră