Sala Palatului sub asediu: vin rușii de la Alexandrov

09 Aug 2016 | scris de Alex Revenco
Sala Palatului sub asediu: vin rușii de la Alexandrov

Ansamblul Alexandrov, Marele Cor al Armatei Roşii, va susține un concert extraordinar în România, pe 9 octombrie la Sala Palatului.

Cântece rusești plus piese Beatles și Queen
Pentru întâlnirea cu publicul român, Corul pregătește un recital de excepție, din care nu vor lipsi cele mai consacrate cântece rusești dar și reinterpretarea în varianta corală a celor mai cunoscute piese ale formațiilor Queen și Beatles.Cu trei zile mai devreme, pe 6 octombrie, Flexx Ballet aduce la București show-ul Elements, un spectacol de dans unicat, combinat cu elemente vizuale 3D.

Primul concert al corului a avut loc în 1928
Corul Alexandrov este cel mai mare ansamblu artistic din Rusia. Data înfiinţării este considerată ziua de 12 octombrie 1928, atunci când a avut loc și primul concert pe scena Casei Centrale a Armatei Roşii. În acele timpuri, ansamblul era format din doar 12 persoane. La jumătatea anilor ‘30, corul număra deja aproape 300 de membri, iar renumele său depăşise demult graniţele Uniunii Sovietice.

Turneu mondial în 2008
Corul Ansamblului Aleksandrov este renumit “pentru fineţea şi puritatea interpretării muzicale academice, plină de emoţie, artă şi înzestrare vocală. Muzica Ansamblului combină cu succes instrumentele populare ruseşti – donara, balalaica şi acordeonul cu butoane – cu instrumentele de suflat din metal şi lemn”. În 2008, au fost aniversaţi 80 de ani de existenţă ai Ansamblului printr-un turneu pe întreg teritoriul fostei Uniuni Sovietice şi în aproape 60 de ţări din Europa, Asia, Africa şi America.

Biletele au prețuri cuprinse între 100 și 250 de lei
La concertul Corului Alexandrov, organizat de Asociația Culturală Mall4Art și Centrul rus de Știință și Cultură Rossotrudnicestvo, biletele au prețuri cuprinse între 100 și 250 de lei, disponibile pe eventim.ro, bilete.ro, bilet.ro, blt.ro, starticket.ro și la casa de bilete a Sălii Palatului.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră