Prince, trei albume în Top 10 din SUA

26 Apr 2016 | scris de Alex Revenco
Prince, trei albume în Top 10 din SUA


După decesul celebrului artist, americanii au cumpărat la greu discurile lui. În concecinţă Prince a ocupat locurile 1, 2 şi 6 în clasamentul vânzărilor de albume de săptămâna trecută.

Alături de Michael Jackson şi Madonna

Potrivit cifrelor oferite de Nielsen Music, «The Very Best of Prince», publicat iniţial în 2001, a ajuns pe primul loc, urmat de albumul «Purple Rain» (1984). «The Hits/The B-Sides», compilaţie de trei discuri, ce datează din 1993, a intrat în top pe locul 6. Genialul muzician, dispărut dintre noi joia trecută, a fost în anii 80 şi 90 printre cei mai mari artişti pop din lume, alături de Michael Jackson (mort în 2009) şi Madonna, născuţi ca şi el în 1958. În decursul carierei, Prince a vândut peste 100 de milioane de discuri.

Un nou album Prince apare pe 29 aprilie

Este pentru prima oară, din 2004 încoace, când un artist ocupă primele două locuri ăn clasamentul vânzărilor din SUA. Atunci, raperul Nelly a lansat, simultan, albumele «Sweat» et «Suit». Spectaculoasele cifre de vânzări în format fizic înregistrate postum, se datorează faptului că artistul nu a permis ca muzica sa să fie disponibilă marilor siteuri de streaming. Albumele lui Prince se găsesc la streaming doar pe Tidal, site ce aparţine raperului Jay-Z. Pe 29 aprilie urmează să apară un nou album Prince.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră