Mircea Vintilă mărturiseşte care este cea mai interesantă poveste din repertoriul său

19 Sep 2015
Mircea Vintilă mărturiseşte care este cea mai interesantă poveste din repertoriul său
Cu toate că a fost pasionat de muzică încă din copilărie, maestrul Mircea Vintilă este de profesie inginer, urmând cursurile Facultății de Mașini și Utilaje pentru Construcții, timp de 5-6 ani. După cum a mărturisit pentru emisiunea „Să cultivăm recunoştinţa”, de la Trinitas TV, a terminat cam greu facultatea, rămânând... repetent.

Se consolează în schimb cu ideea că mulți dintre colegii-artiști de la acea vreme experimentau repetenția. „Nu l-am bătut la repetenție pe Bibi Ionescu, celebrul chitarist bas de la formația Sfinx, care în acea perioadă a reușit să stea 9 ani în facultate. Deci să repete fiecare an!”, a mărturisit Mircea Vintilă. 

Mircea Vintilă își amintește cu nostalgie de perioada fabuloasă a proiectului — spectacol „Pasărea Colibri”, de turneul din America, atunci când au susținut 22 de spectacole în 40 de zile și au trecut de la temperaturi de minus 30 de grade, la plus 40. „A fost un turneu fabulos făcut într-o camionetă flower-power”.

„Mi-a făcut plăcere teribilă să stau pe scenă, alături de colegi, de public, de oameni, încât cu greu mă pot despărți de ei!”, mărturiseşte maestrul.

Despre piesa cu cea mai interesantă poveste din repertoriul său, așa cum însuși afirmă, „Dragă Miruna”, Mircea Vintilă spune: „Tot ce se întâmplă acolo este adevărat. În sală, la spectacolul în care am cântat pentru prima oară piesa, era și Miruna împreună cu mama ei. Miruna era disperată, înnebunită. Avea impresia că toată lumea o cunoaște, știind că se cânta pentru și despre ea. Peste ani, viața a făcut să o reîntâlnesc pe Miruna, într-un turneu în America. La scurt timp după aceea, ea s-a stins. Miruna a rămas un cântec frumos”.

Generația tânără de artiști, este, în opinia marelui folkist, mai egoistă și mai puțin prietenoasă. „Artiștii tineri, de astăzi, nu sunt așa de prieteni cum eram noi pe vremea aceea. Noi de-abia așteptam să fim împreună și să cântăm”, spune Mircea Vintilă.

Va exista un nou proiect în viața artistică a lui Mircea Vintilă? Veți afla din emisiunea „Să cultivăm recunoștința”, sâmbătă 19 septembrie, de la ora 19.00 și în reluare duminică 20 septembrie de la ora 13.00 la Trinitas TV. 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră