Iată care sunt cei 15 care intră în semifinala Eurovison

13 Feb 2017 | scris de Sebastian S. Eduard
Iată care sunt cei 15 care intră în semifinala Eurovison

Duminică, 12 februarie, TVR a dezvăluit, într-un show live, numele celor 15 concurenţi care vor continua drumul către finala Eurovision România 2017.

Aceştia sunt Cristina Vasiu, MIHAI, Tudor Turcu, Elize&No Stress, Ramona Nerra, Ana Maria Mirică, Instinct, D-LEMA, Ilinka feat. Alex Florea, Tavi Colen&Emma, Zanga, Maxim, Eduard Santha, Alexandra Crăescu şi Xandra. Pe ei îi vom urmări în semifinala din 26 februarie, zece dintre aceştia urmând să acceadă în finala Selecţiei Naţionale Eurovision România 2017, din 5 martie.

Audiţiile pentru preselecţia de anul acesta au durat trei zile, timp în care concurenţii au interpretat live piesele – o premieră a Selecţiei Naţionale. La finalul celor peste 25 de ore, din cele 72 de melodii validate, juriul a ales 15 care să intre în bătălia din semifinala Eurovision România.

„Am vrut să evităm surprizele ca, de exemplu, o piesă bună să nu aibă o interpretare pe măsură. Sau ca un interpret cu foarte mulţi fani, dar fără o piesă puternică, să fie trimis în etapele finale ale concursului. Astfel, am decis ca unui juriu de specialişti să îi revină sarcina de a alege cele mai bune compoziţii în cele mai bune interpretări, în urma audiţiilor live”, a declarat Iuliana Marciuc, producătorul evenimentului, la încheierea show-ului.

Seara de 12 februarie a înregistrat o altă premieră a concursului Eurovision România: juriul a dezvăluit numele semifinaliştilor Selecţiei Naţionale într-un show live, transmis la TVR 2, TVR HD, TVR Internaţional şi online pe TVR+. Pe parcursul galei, pe lângă piesele calificate în semifinală, telespectatorii au reascultat câteva dintre melodiile cu care România a participat de-a lungul timpului la Eurovision în interpretarea artiştilor: Luminiţa Anghel, Elena Gheorghe, Cezar Ouatu, Monica Anghel, Marcel Pavel, Dan Bittman, Paula şi Ovi, Oana Velea, Eduard Stoica.

Cele 15 melodii calificate în următoarea etapă a Selecţiei Naţionale Eurovision România pot fi ascultate pe site-ul dedicat, eurovision.tvr.ro.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră