Jazz alert: Alex Simu Quintet @ Institutul Francez

23 Noi 2016 | scris de Alex Revenco
Jazz alert: Alex Simu Quintet @ Institutul Francez

Joi, 24 noiembrie, ora 20.00 la Institutul Francez - Sala Elvira Popescu, Green Hours i t i n e r a n t, în parteneriat cu Institutul Francez București prezintă concertul de jazz Alex Simu Quintet.

Franz von Chossy - pian, George Dumitriu - violă & chitară, Jörg Brinkmann – violoncel, Kristijan Krajnčan - violoncel & tobe şi Alex Simu - clarinet tenor/bas & saxofon tenor ne vor înfăţişa "O reflecție asupra prezentului, o aromă a trecutului și o scînteie către viitor. Nu există reguli sau limite, există doar dragostea pentru muzică și dorința de a crea și a dărui. Înnoirea și moștenirea merg mînă în mînă, în scopul de a modela sunetele și de a garanta auditoriului o experiență unică.” (Alex Simu).

Născut în România şi stabilit în Olanda, Alex Simu cântă la saxofon și clarinet, a absolvit Conservatorul din Amsterdam şi a obţinut un “Master în Jazz” de la Manhattan School of Music. Fiindcă avea nevoie de un clarinet tenor, dar nu exista încă ...l-a inventat, fiind unicul instrument din lume cu această sonoritate.

Iată ce a mai spus despre concertul de mâine: “V-am pregătit un program foarte special. Istoria Bucureștiului în sunete de jazz, din vremuri de demult până în prezent. Am compus, am aranjat, am transcris câte ceva de la marii maestrii George Enescu și Dimitre Cantemir, am repetat bine și acum suntem gata să venim în România și să vă cântăm. Însă ne dorim enorm de mult să fiți și voi acolo în sălile de concert. Visam să scrie ceva într-un ziar, sau să zică cineva la radio ceva, să dea la televizor sau măcar la aragaz și așa să afle toată lumea, dar, asta nu s-a întâmplat. Dar totul e bine pentru că sper că voi puteți să ne ajutați și să împărțiți această invitație cu toți cei care iubesc muzica”.

Biletele de intrare sunt: cat. I -55 de lei şi cat. II - 45 de lei.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră