Întreaga arhivă a lui Bob Dylan va fi păstrată la Universitatea Tulsa

04 Mar 2016 | scris de Alex Revenco
Întreaga arhivă a lui Bob Dylan va fi păstrată la Universitatea Tulsa

Impresionanta arhivă personală a marelui muzician american a intrat în posesia GKFF (George Kaiser Family Foundation) şi a University of Tulsa fiind în păstrată la Tusla, în cadrul Helmerich Center for American Research.

Recunoaştere: ”Comoară naţională“

Cu peste 6000 de obiecte adunate în aproape 60 de ani din cariera de excepţie a lui Bob Dylan, arhiva de o valoare culturală inestimabilă, conţine însemnărişi versuri scrise de mână- nepublicate niciodată, diferite carneţele, scrisori, filme, videouri, fotografii şi desene, documente personale, înregistrări de studio şi din concerte inedite, instrumente muzicale şi multe altele. Ken Levit, directorul executiv al GKFF a declarat: “ Bob Dylan este o comoară naţională, a cărui operă îmbogăţeşte vieţile a milioane de oameni din lumea întreagă.

Tulsa va atrage fani din lumea întreagă

De aceea suntem mândri să aducem în Tulsa o arhivă atât de cuprinzătoare şi importantă din punct de vedere cultural. Abordarea noastră combinată, filantropică şi academică, constituie un argument solid ce îl asigură pe domnul Dylan că Tulsa înseamnă locul ideal pentru a avea grijă şi a expune arhiva sa. Iar rezultatul este un avantaj pentru Tulsa, care în viitor va atrage aici fani şi studenţi din întreaga lume. “

Alte stiri din Muzica

Ultima oră