Înscrierile la Festivalul Johnny Răducanu- până pe 23 septembrie

23 Iun 2016 | scris de Alex Revenco
Înscrierile la Festivalul Johnny Răducanu- până pe 23 septembrie

În perioada 21-23 octombrie, se va desfășura la Brăila, ediția a IV-a a Festivalului Internațional de jazz Johnny Raducanu

Vârsta concurenților, între 16 și 35 de ani

Organizată de Consiliul Județean Brăila și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, manifestarea se desfășoară pe două secțiuni, concurs și recitaluri susținute de artiști consacrați ai genului. Se pot înscrie cetățeni români și străini cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani, împliniți până la data preselecției.

Piesele demo, numai în format MP3 și/sau WMA

Înscrierea concurenților se va face pe bază de: Fișa de înscriere, Copie C.I./pașaport, Fotografie, tip pașaport pentru fiecare membru al grupului, Două fotografii recente de grup, color, format electronic, Rider Tehnic, Scurt CV artistic. Toate materialele legate de participarea la festival (fișe de înscriere, partituri pentru concurs, rider tehnic și piese demo numai în format MP3 și/sau WMA) vor fi trimise până la data de 23 septembrie 2016 pe adresa:festival.raducanu@centruldecreatiebraila.ro
Nerespectarea acestui termen va atrage după sine eliminarea din selecția pentru concurs. De asemenea, modificarea componenței trupei care a realizat piesele demo, atrage după sine descalificarea.

Cei admiși vor fi anunțați la data de 27 septembrie
Numărul maxim admis de concurenți (individual sau grup) este de 14, cei admiși urmând a fi anunțați până pe 27 septembrie. Repertoriul de concurs trebuie să conțină o piesă standard sau din repertoriul lui Johnny Raducanu și o piesă proprie. Concursul are doua sectiuni, solist vocal sau instrumentist și formații-maxim octet. Jurizarea se va face după următoarele criterii: vocabular de jazz, improvizație, ritm, aranjament muzical, sunet, expresivitate dar și prezență scenică și inovație.

Premiile Festivalului Johnny Răducanu

Trofeul Johnny Răducanu- 5000 euro
Cel mai bun solist instrumentist – 2500 euro
Cel mai bun solist vocal – 2500 euro
Cea mai buna formație – 3000 euro
Premiul pentru cel mai promițător tânar interpret – 2500 euro
Premiul pentru cea mai buna compoziție- 2500 euro.

Regulamentul concursului si alte amănunte la johnnyraducanu.ro

Alte stiri din Muzica

Ultima oră