Grupul german farfarello cântă în Clubul Țăranului Român

26 Feb 2016 | scris de Alex Revenco
Grupul german farfarello cântă în Clubul Țăranului Român
 Credit Foto: Henrik Reimann

Duminică, 28 februarie, de la ora 20.30, la Clubul Țăranului Român, Mani Neumann- neamţul cu „suflet de român“- îl va avea alături pe scenă pe chitaristul Ulli Brand, partenerul său muzical de peste 36 de ani. Membrii fondatori ai trupei farfarello, Mani Neumann (vioară, blockflöte) şi Ulli Brand (chitară), vă invită duminică într-o “călătorie muzicală prin propria lor istorie”.

Ethno, jazz, rock și clasică

Ei vor interpreta, în primă audiție, şi melodii de pe noul lor album "ZeitZone", lansat toamna trecută în Germania, dar și lucrări apărute pe discurile mai vechi. Grupul combină folclorul est ‐ european, cu jazzul, rockul şi muzica clasică, pe ritmuri moderne cu acorduri de vioară şi chitară. Cu 20 albume la activ şi peste 4.000 de concerte în întreaga lume, trupa germană și-a câștigat fani oriunde a concertat.

Violonistul Diavolului
Mani Neumann, supranumit în Germania Der Teufelsgeiger („Violonistul Diavolului“), este un maestru al viorii şi blockflöte. Este cunoscut în România şi ca urmare a activității sale de violonist în legendara formație Phoenix (din 1978 până în 2008), pentru care a fost recompensat de Preşedintele României cu ordinul „Meritul cultural“ în grad de Cavaler. Din 1982 și până astăzi cântă împreună cu Ulli Brand în formația farfarello.

1 chitară acustică =1 bass+ 1 chitară armonie

Ulli Brand este considerat unul dintre cei mai buni chitarişti din Europa, fiind recunoscut pentru stilul său unic în care interpretează muzica la chitară acustică cu 6 şi 12 corzi. Specialitatea lui este chitara acustică, pe care o combină cu “diferite efecte de ecou polifonice”. Ulli face ca sunetul farfarello să fie unic, reuşind cu o singură chitară acustică, să “țină” atât armonia, cât şi bassul. Ulli Brand mai evoluează şi în trupa Aerotones, un cvartet de muzicuțe, unde, pe lângă chitară, cântă la muzicuță şi voce.Biletele la concertul farfarello sunt 30 de lei, disponibile la intrare, în seara evenimentului.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră