Goethe-Institut face casele, pietrele și băncile să emită sunete!

13 Sep 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Goethe-Institut face casele, pietrele și băncile să emită sunete!

Goethe-Institut transformă clădirile din Centrul vechi al capitalei în corpuri sonore și face casele, pietrele și băncile să emită sunete într-un proiect neconvențional de artă sonoră.

Inside-Out aduce pentru prima dată arta sonoră în zona turistică a capitalei, un spațiu inundat de muzica mainstream. Inside-Out este un proiect al Goethe-Institut în colaborare cu Muzeul Municipiului București și Muzeul Național de Istorie a României, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la semnarea "Tratatului dintre România și Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa".

Jgheaburile de pe strada Poştei se vor transforma în... burlane cântătoare... Pe strada Şepcari, pietrele vor prinde grai iar în Piaţa Sfântul Anton băncile le vor pune vizitatorilor întrebări şi le vor relata poveşti personale! 

În perioada 14-24 septembrie bucureștenii au ocazia să parcurgă traseul, care începe pe Strada Poștei, continuă pe Strada Franceză, la Curtea Veche și se oprește la Piața Sfântul Anton.

Curatoarea proiectului, Antje Vowinckel, și artista Maria Balabaș creează un refugiu în fața asaltului de mesaje comerciale și politice. Astfel, vizitatorii pot percepe spațiul public și ca experiență senzorială.

Proiectul va fi inaugurat pe 14 septembrie, la ora 16:00, pe strada Poștei, în spatele Muzeului Național de Istorie a României. De acolo participanţii vor porni în plimbare și vor parcurge traseul sonor în prezența celor două artiste.

La finalul traseului, de la ora 18:00, la Palatul Suțu, va avea loc o prezentare despre Sound Art și proiectele artistelor.

Antje Vowinckel este o artistă din Berlin, specializată pe sound-art și radio. A studiat literatură și muzică. Arta ei se concentrează pe aspectele muzicale ale limbii, regăsite în compoziții cu improvizații de limbă și dialect, dar și în performence-uri muzicale cu imagini și obiecte.

Maria Balabaș moderează emisiunea Dimineața crossover de la Radio România Cultural și a creat proiecte dedicate noilor forme de creație radiofonică (Generația sonoră). Creează instalații sonore generate de interesul artistic pentru forma de memorie auditivă specifică înregistrărilor de teren.

Goethe-Institut este o instituție culturală care promovează cultura Republicii Federale Germania pe plan mondial.

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Muzica

Ultima oră